28.6.2012 10:49

CHINA-Λάδης

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΔΗΣ

Σε Κινέζικα χέρια ενδέχεται να καταλήξει το ισόγειο του δημοτικού κτιρίου της οδού Λάδης, (πρώην Διακοσμητική), αν δε εκδηλωθεί σύντομα σοβαρό ενδιαφέρον ενοικίασης του από Χιώτες επαγγελματίες. Το δημοτικό συμβούλιο, θέλοντας να αποτρέψει αυτό το σενάριο, έδωσε παράταση 10 ημερών στην προκήρυξη εκδήλωσης  ενδιαφέροντος  ενοικίασης του χώρου, μειώνοντας κι άλλο την τιμή εκκίνησης κάτω από τις 3.500 ευρώ,  προσπαθώντας να δώσει μια τελευταία ευκαιρία ενοικίασης του σε Χιώτες.
Η διαδικασία
Για την ενοικίαση του ισογείου έχουν κηρυχθεί ήδη άγονες δύο δημοπρασίες, παρά τη μείωση της αρχικής  τιμής εκκίνησης στις 3.500 ευρώ. Η δημοτική αρχή έλαβε στη συνέχεια δύο προσφορές, με πρώτη αυτή του Κ. Μαυράκη ο οποίος πρόσφερε 3.000 ευρώ και δεύτερη από κάποιο Κινέζο με  3.300 ευρώ.Όμως στη συνέχεια η προσφορά του πρώτου ακυρώθηκε, αφού έως και τη Δευτέρα, τελευταία μέρα της προθεσμίας και κήρυξης της κατακύρωσης δεν έδωσε σημεία ζωής.
«Έως τη Δευτέρα το πρωί προσπαθούσαμε  να επικοινωνήσουμε με τον Κ. Μαυράκη χωρίς αποτέλεσμα, ως εκ τούτου στη διάθεση μας υπάρχει μόνο η προσφορά του Κινέζου, η οποία πρέπει να κατακυρωθεί», τόνισε ο Π. Λαμπρινούδης.
Οι παρεμβάσεις
Πρώτος ζήτησε παράταση της προθεσμίας ο Στ. Φαρατζής, υπονοώντας ότι θα πρέπει να προστατέψουμε την αγορά μας από την οποιαδήποτε «ξένη εισβολή». Μαζί του συμφώνησε και ο Ι. Χαλλιορής, προτείνοντας να επανέλθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση και να αποφασίσουν συνεκτιμώντας τα καλύτερα δεδομένα για τους κατοίκους της Χίου. Ο δήμαρχος τελικά δέχθηκε να δοθεί χρονική παράταση, με την προϋπόθεση ότι θα είναι η τελευταία και με την προσθήκη στην προκύρηξη της μείωσης της τιμής εκκίνησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ