1.10.2012 12:07

"Casus Belli" το πεδίο βολής των Κάτω Φανών

"ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΟΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ" ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

 
Δεν πέρασαν παρά μερικοί μήνες που το πεδίο βολής ασκήσεων των Κάτω Φανών βρέθηκε στο στόχαστρο των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν να μεταφέρουν τις προγραμματισμένες ασκήσεις του Στρατού στη Βόρεια Χίο.
 
Το θέμα επανέρχεται για μία ακόμη φορά στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με την 96 ΑΔΤΕ να ζητά ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης της περιοχής για στρατιωτικές ασκήσεις, χωρίς να διευκρινίζεται αν σε αυτές συμπεριλαμβάνονται βολές με πραγματικά πυρά ή αφορά μόνο τα λεγόμενα «σχοινάκια».
 
Έτοιμος να υπερασπιστεί την πάγια θέση των συγχωριανών του, περί απαγόρευσης κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή, φάνηκε σε δηλώσεις του στον  «π»  ο πρόεδρος των Ολύμπων, Μιχ. Μάκκος, τονίζοντας ότι η λαϊκή συνέλευση του χωριού ήταν σαφής :
 
«Καμία δραστηριότητα στην περιοχή, ακόμα και χωρίς πυρά», είπε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι θα βρουν τους κατοίκους του χωριού μπροστά τους εάν επιχειρήσουν αντίθετη κίνηση

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ