20.11.2012 17:08

Βροχή αιτήσεων στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στέφει ολοένα και περισσότερους στη λογική της εξοικονόμησης ενέργειας. Σημαντικό εργαλείο αναδεικνύεται το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» και είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Οκτώβριο η κατάθεση των αιτήσεων ξεπερνούσε τις 2.000 σε εβδομαδιαία βάση. Συνολικά ο  αριθμός των αιτήσεων στις τράπεζες ανέρχεται σε 88.368, από τις οποίες πάνω από το 50% έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για 13.687 από αυτές, συνολικού προϋπολογισμού 126,4 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Οι 552 αιτήσεις προέρχονται από το Βόρειο Αιγαίο.
Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά από απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος σε ερώτηση του βουλευτή, Κ. Τριαντάφυλλου, με την επισήμανση ότι βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος είναι ο έλεγχος της πιστοληπτικής ικανότητας του δυνητικά ωφελούμενου.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ