24.1.2014 11:17

Βρίσκει και νομιμοποιεί τα οικόπεδα της

Τη διαδικασία εντοπισμού,  καταγραφής και νομιμοποίησης των περίπου 20 οικοπέδων  που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της από την συνένωση των δημοτικών ενοτήτων αποφάσισε να ξεκινήσει η Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων. Κύριος στόχος της διαδικασίας είναι καταρχάς η προστασία τους από καταπατήσεις, ενώ στη συνέχεια θα εξετασθεί η δυνατότητα αξιοποίησης όσων από αυτά διαθέτουν κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα επιτρέπουν κάποιους επενδυτικούς σχεδιασμούς, χωρίς πολύ μεγάλο ρίσκο
Η προσπάθεια θα ξεκινήσει με την κατάρτιση των απαραίτητων τοπογραφικών από μηχανικό που θα ορίσει η Εταιρία ενός οικοπέδου στην περιοχή του Μάναγρου στη Βολισσό. Θα ακολουθήσουν δύο οικόπεδα στην Κώμη και το Λιλικά και σειρά θα πάρουν τα υπόλοιπα που βρίσκονται στην κεντρική και βόρεια Χίο.
« Στις προθέσεις της Εταιρίας είναι η διαδικασία να ξεκινήσει έως το τέλος του μήνα. Είναι μια σημαντική προσπάθεια, προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη δημοτική περιουσία, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι, πρέπει να προστατέψουμε τη δημόσια γη από καταπατήσεις και να δούμε αν κάποια από αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν, με άνοιγμα σε επενδυτικές πρωτοβουλίες», δηλώνει ο πρόεδρος της Εταιρίας, Πέτρος Φλάμος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ