10.3.2015 17:35

Βρήκαν πρόεδρο να πουν τον … καημό τους!

Φοβάμαι βέβαια πως απ’ τον συγκεκριμένο μάλλον δεν θα βρουν την παρηγοριά που ανέμεναν. Δεν πρόφτασε να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου της ΕΤΑΧ ο Ιακ. Αμύγδαλος κι ένας – ένας όσοι θεωρούν ότι η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου τους οφείλει (πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι, πρώην εργαζόμενοι, προμηθευτές και λοιποί συναλλασσόμενοι) άρχισαν να … του υπενθυμίζουν ότι με την Εταιρεία έχουν ανοιχτές υποχρεώσεις.

Προς το παρόν ο  Ιάκωβος τους ακούει κι απλώς έχει ανοίξει μια λίστα, η οποία βαίνει διαρκώς διογκούμενη. Διαρκώς προστίθονται και δυο – τρια ονοματάκια…

Ο νέος πρόεδρος φυσικά δεν μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις, απλώς για να ικανοποιεί τους συνομιλητές του. Κρατά τις υποσημειώσεις του και στο κρίσιμο ερώτημα πότε υπολογίζει ότι μπορεί να … δουν φως η απάντηση του είναι τυπική. «Μόλις η ΕΤΑΧ αρχίσει να βγάζει κέρδη».

Για κάποιο περίεργο τρόπο διαπιστώνει πως είχε δοθεί η ψευδαίσθηση ότι μπορεί να βάλει χέρι στις χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται από τη συμμετοχή της σε μια σειρά προγραμμάτων και να αρχίσει να αποπληρώνει … παλιές αμαρτίες. Ούτε το διανοείται ο Ιάκωβος. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων θα πηγαίνει αποκλειστικά για να κλείσει τις τρύπες που δημιουργήθηκαν από τα προγράμματα. Αν τυχόν απομείνει κάτι από αυτά, ως διαχειριστικό όφελος, εκεί ναι, υπάρχει η δυνατότητα να αρχίσει να σβήνει κάποιες από τις αποδεδειγμένα υπαρκτές οφειλές της ΕΤΑΧ.

Με τον Ιάκωβο να μην έχει βυθιστεί στην απογοήτευση, απλούστατα γιατί ήξερε σε πόσο βαθιά νερά πέφτει. Ξέρει ότι για να φτάσει στο σημείο η ΕΤΑΧ να επιτελέσει τον πραγματικό αναπτυξιακό ρόλο της θα περάσει ακόμα πολύς καιρός. Στόχος του πάντως είναι να την βάλλει στο συγκεκριμένο μονοπάτι. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ