19.6.2015 13:36

Βρέθηκε στεγασμένος χώρος έκτακτης φιλοξενίας μεταναστών από τον Δήμο

Οι εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης που δημοσίευσε το politischios.gr  από τον καταυλισμό των μεταναστών στο Μερσινίδι, με τους ανθρώπους να προσπαθούν να προστατευθούν από το κρύο και την βροχή με πλαστικές σακούλες, τα παιδάκια να τρέχουν ξυπόλυτα και τις σκηνές γεμάτες νερό,   προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος  σε συνεργασία με φορείς κατόρθωσε να βρει κλειστό χώρο που θα φιλοξενήσει τους μετανάστες  σε περίπτωση που απαιτηθεί έκτακτη στέγαση τους σε προστατευμένο χώρο. «Ο χώρος έχει βρεθεί και ο δήμαρχος συνεννοήθηκε με τον υπεύθυνο διαχείρισης του εν λόγω χώρου προκειμένου σε περίπτωση άμεσης ανάγκης οι μετανάστες να μεταφερθούν εκεί ώστε να είναι τουλάχιστον προστατευμένοι από το κρύο και της βροχή», αναφέρουν συνεργάτες του Δημάρχου.

 Σε συνεργασία μάλιστα με τον Ερυθρό Σταυρό προμήθευσαν τους μετανάστες με ρούχα, κουβέρτες, αδιαβροχα, ναύλον και στρώματα ενώ  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ  Απ. Τζιώτης  φρόντισε να υπάρχει συνεχή παροχή νερού μέσων βυτίων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ