Κοινωνία

30/12/15 16:52

τελ. ενημ.: 30/12/15 16:52

Βρείτε με ποιον μοιάζει ο πολιούχος της Νάπολης, San Gennaro και κερδίστε ένα μνημόνιο

Ο προστάτης άγιος της Νάπολης είναι ο San Gennaro, επίσκοπος του Benevento στην περιοχή της Καμπανίας, που αποκεφαλίστηκε το 305 μ.Χ.

AdTech Ad

 

Σύμφωνα με τον θρύλο, λίγο από το αίμα του συλλέχθηκε και φυλάχθηκε στις κατακόμβες του San Gennaro, ενώ περίπου 100 χρόνια αργότερα, θαυματουργικά, το αίμα έγινε και πάλι υγρό.

Αυτό το "θαύμα" γίνεται σήμερα στο Duomo της πόλης (καθεδρικός ναός) μπροστά σε χιλιάδες πιστούς που ακράδαντα θεωρούν ότι, αν το αίμα δεν υγροποιηθεί η Νάπολη θα χαθεί. Η τελετή λαμβάνει χώρα τρεις φορές το χρόνο: την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, την ημέρα της γιορτής του San Gennaro στις 19 Σεπτεμβρίου και στις 16 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του  1520 η Νάπολη χτυπήθηκε από ασθένειες, πολέμους και συχνές εκρήξεις του Βεζούβιου. Τότε, οι κάτοικοι έταξαν ένα παρεκκλήσι στον San Gennaro για να φυλάσσονται εκεί οι δωρεές , σε αντάλλαγμα για την προστασία του Αγίου. Έτσι, ο San Gennaro (Άγιος Ιανουάριος) είναι ο πολιούχος της Νάπολης, μιας και για την Εκκλησία, προστατεύει την πόλη και τους κατοίκους της από πολέμους, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς.

Πώς συνδέονται όλα τα παραπάνω με την πολιτική σκηνή της χώρας μας;

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη η οποία είχε καταψηφίσει τη συμφωνία του Ιουλίου και δεν είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, κοινοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, την παρακάτω φωτογραφία του πολιούχου.

"Αυτός είναι ο San Gennaro,άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, ζωγραφισμένος σε ένα τοίχο στην Νάπολη (είναι και ο προστάτης της πόλης). Οποιαδήποτε ομοιότητα με ζώντα πρόσωπα είναι συμπτωματική. (;)", αναφέρει η ίδια. Η αλήθεια είναι πως εύκολα θα μπορούσε κανείς να παραπλανηθεί και να πιστέψει πως ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, κοσμεί έναν τοίχο της Ιταλικής πόλης.

Η ανάρτηση που έκανε η Ηρώ Διώτη:

 

 

 

Και από άλλη οπτική γωνία:

 

 

 

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι, πράγματι, συμπτωματική.

πηγη: NEWS247.GR

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση