22.10.2015 18:28

Βρέχει αγωγές

Ο Γ. ΓΙΑΣΕΜΗΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ

Καμία διάθεση για συζητήσεις με τους υπεύθυνους του εργοστασίου της ΔΕΗ δεν έχουν οι κάτοικοι του Καρφά, αγανακτισμένοι από το να βιώνουν συχνά περιστατικά όπως αυτό που σημειώθηκε την Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα να πνιγούν οι ιδιοκτησίες τους στην τέφρα που αφήνει πίσω του η καύση του φουγάρου του εργοστασίου. «Είναι λυπηρό ο διευθυντής του εργοστασίου άλλα να λέει σε μας τους περίοικους και άλλα να δηλώνει στην εφημερίδα. Σε εμάς είπε ότι είχε δώσει εντολή να μην λειτουργήσει δοκιμαστικά η 2η μηχανή όταν έχει βοριά ή άπνοια, εντούτοις αυτό συνέβη για άλλη μια φορά και τώρα δηλώνει ότι προφανώς τον εξυπηρετεί», αναφέρει ο κ. Γιασεμής στον «π».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υποβληθεί αγωγή κατά του εργοστασίου για τους ρύπους που προκαλεί, μιας και δεν υπάρχει άλλο πεδίο συνεννόησης τον κ. Κυπαρίσση.

Για να γίνει αντιληπτό από όλους, κάθε καύση που προκαλεί η μηχανή του εργοστασίου απελευθερώνει μια πάχνη στάχτης που κολλάει στη συνέχεια παντού, μέσα και έξω από τα σπίτια του Καρφά. «Μας πήραν από το εργοστάσιο για να μας ρωτήσουν αν θέλουμε να μας πλύνουν τα σπίτια μας. Μπορούμε και μόνοι μας.... Ας μας εξηγήσει όμως ο διευθυντής γιατί το χώμα στο σπίτι μου, τα φυτά μου και ο αέρας που αναπνέουν τα παιδιά μου πρέπει να είναι βρώμικος από τους ρύπους που εκπέμπει το φουγάρο. Στην τελική των περιπατώσεων να μας παρουσιάσει την μελέτη εκείνη που θα αποδεικνύει ότι όλη αυτή η στάχτη που φτάνει στα σπίτια μας δεν είναι επικίνδυνη», δηλώνει ο κ. Γιασεμής.

Η μονάδα που μετρά τους ρύπους του αέρα από τις εκπομπές του εργοστασίου βρίσκεται στον Καρφά, ωστόσο δεν μπορεί να μετρήσει τους ρύπους που απομένουν στο έδαφος. «Να μας φέρουν την εγκύκλιο του υπουργείου για τους ρύπους, τις περιβαλλοντικές οδηγίες και ότι άλλο απαιτείται για να πειστούμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Αν τα έχει καλοδεχούμενα, αν όχι, ας τα αναζητήσουν γιατί θα τους χρειαστούν. Είναι ένας νέος άνθρωπος και θα έπρεπε να βλέπει τα ζητήματα αυτά με μεγαλύτερη ευαισθησία. Δυστυχώς μένει να αποδειχθεί τι πιστεύει πραγματικά», υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Μάλιστα διαφωνούν σημαντικά με τις δηλώσεις του προέδρου των «Φίλων του Καρφά» ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί. «Δεν είναι καθόλου έτσι και ήταν λάθος του κ. Φασουλάκη να μιλήσει. Οι «φίλοι του Καρφά έχουν βάλει μόνο κάτι πινακίδες... Ποιος τους καθιστά ειδικούς επί του θέματος;»,ξεκαθαρίζουν.

Ο λόγος στη ΔΕΗ, από την οποία οι απαντήσεις στα ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ