26.10.2016 15:42

Βραδιά επεισοδίων στη ΒΙ.ΑΛ.;

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ HOTSPOT

Συνεχίζεται η ένταση στους χώρους τους Hotspot της ΒΙ.ΑΛ, καθώς μετανάστες που διαμένουν στο χώρο έκαψαν πριν από λίγο κουβέρτες στον εξωτερικό χώρο του κέντρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση εξετάσεων των αιτήσεων ασύλου και της πολύμηνης παραμονής τους στη Χίο. 

Η φωτιά έσβησε με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή και δεν επεπκτάθηκε, ενώ ήδη στην ΒΙ.ΑΛ. βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ που περιφρουρεί το χώρο και ελέγχει την κατάσταση που μοιάζει να είναι ακρετά τεταμένη, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ενδεχόμενα τα επεισόδια στη Μόρια της Μυτιλήνης και στη Σάμο θα παρέσυραν και την τοπική κατάσταση σε παρόμοιες εξεγέρσεις. 

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, η έντονη διαμαρτυρία μίας Σύριας ενώπιον των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου ήταν αρκετή προκειμένου να επικρατήσει το αδιαχώρητο στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα συγγενείς της Σύριας να προπηλακίσουν εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου αλλά και άλλους εργαζομένους στους οποίους απαγόρευσαν την έξοδο από το κτίριο.

Αποτέλεσμα των εντάσεων ήταν οι γενικευμένες αναταραχές που οδήγησαν σε σπάσιμο γραφείων, σε πέταγμα καρεκλών και κατέληξαν σε τραυματισμό μίας εργαζομένης, ενός αστυνομικού και μίας μετανάστριας αγνώστου εθνικότητας η οποία μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο. 

Η επέμβαση των ΜΑΤ, που βρίσκονταν για προληπτικούς λόγους στο hotspot, υπήρξε άμεση απομακρύνοντας τους μετανάστες και βοηθώντας τους εργαζόμενους να εξέλθουν από το κτίριο.

Ακολούθησε διαβούλευση, αρκετή ώρα με τον βοηθό Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργο Κεβόπουλο, ο οποίος κατάφερε να αποκαταστήσει την ηρεμία στον χώρο και να λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συνεχιστεί η ένταση.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι εργαζόμενοι του κέντρου, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασύλου καθώς και οι υπάλληλοι των Μ.Κ.Ο. αποχώρησαν από το Hotspot για λόγους ασφαλείας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ