16.3.2019 19:10

Βραβεύσεις με άρωμα διαστήματος αλλά και… θάλασσας

Με άρωμα γυναίκας γέμισε το απόγευμα του Σαββάτου η αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Χανδρής» στο πλαίσιο του 3ου Τσάι Γυναικών που διοργάνωσε η «Χιακή Αρωγή».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον απολογισμό των μέχρι σήμερα πεπραγμένων από την πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αλίκη Παναγιωτοπούλου Φράγκου η οποία επεσήμανε ότι εκτός από τη στήριξη σε φορείς και συλλόγους, η δράση της «Χιακής Αρωγής» επεκτάθηκε σε ενίσχυση οικογενειών αλλά και σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι υποτροφίες

Φέτος για πρώτη φορά η «Χιακή Αρωγή» αποφάσισε την χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακολουθώντας πέρα από τα βαθμολογικά και κοινωνικά κριτήρια.

Όπως εξήγησε η κα. Φράγκου, το έργο της επιτροπής αξιολόγησης ήταν δύσκολο αφενός λόγω του αριθμού των ενδιαφερομένων, αφετέρου λόγω της καλής επίδοσης των μαθητών. Επεσήμανε μάλιστα ότι η «Χιακή Αρωγή» επιθυμεί να μετατρέψει την απονομή υποτροφιών σε ετήσιο θεσμό.

Φέτος η πρώτη υποτροφία δόθηκε στον Άγγελο Γαρρή μαθητή του 3ου ΓΕ.Λ. Χίου με βαθμό απολυτηρίου 20, στον Νικόλαο Φωτεινό απόφοιτο του 1ου ΕΠΑ.Λ. με βαθμό απολυτηρίου 19,5 ενώ δόθηκε και εύφημος μνεία στην Καρδαμυλίτισσα Δήμητρα Μελιτζάνη που πλέον σπουδάζει στο τμήμα Ναυτιλίας.

Οι διακεκριμένες προσωπικότητες

Αμέσως μετά την απονομή των υποτροφιών ακολούθησε η βράβευση δύο σημαντικών προσωπικοτήτων. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στη συμπατριώτισσά μας επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του Τμήματος Στρατηγικής Υπηρεσιών του Γενικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Χριστίνα Γιαννόπαππα καθώς και στην Κεντρική Λιμενάρχη Χίου Ειρήνη Αργύρη.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ