19.4.2019 15:42

Βραβείο στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. από τον Δήμο Χίου

Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, βράβευσε σήμερα τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Χίου για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρόγραμμα “Blog Your Heritage – Ο πολιτισμός μας στο ιστολόγιο”, που αποτέλεσε μια συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές έγιναν bloggers και δημιούργησαν τον δικό τους ιστότοπο με φαντασία, ζήλο και καινοτομία. Ένας μικρός αμφορέας σχεδιασμένος και τυπωμένος από 3D εκτυπωτή του σχολείου, δόθηκε δώρο στον Δήμαρχο ως ένα μικρό δείγμα της εργασίας τους.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πρωτοβουλία και την προσπάθειά τους, τονίζοντας ότι η συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις διευρύνει τους ορίζοντες, τις γνωριμίες και τις γνώσεις τους. Παράλληλα υποστήριξε, ότι η Τεχνολογική Εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών κ. Αλέκος Αντωνίου τόνισε ότι ήταν μια πολύ δημιουργική χρόνια, όπου η χιώτικη εκπαιδευτική κοινότητα υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε πολλά σχολεία του νησιού μας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν για τη στήριξη της λειτουργίας εξεταστικού κέντρου στο νησί μας για προφορική εξέταση των μαθητών ΕΠΑΛ στις πανελλήνιες εξετάσεις, κατά αντιστοιχία με τα Γενικά Λύκεια, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση της μετακίνησης. Ο Δήμαρχος Χίου με επιστολή του, έθεσε το ζήτημα στο ΥΠΠΕΘ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ