29.6.2016 17:14

Βόμβες Γ. Παντελάρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

• Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΜΗΝΑ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΜΒΥΘΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΔΩΝ

Ολομέτωπη επίθεση κατά της δημοτικής αρχής, με επικεντρωμένα πυρά κατά του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Γ. Μπελέγρη, εξαπολύει με επιστολή του στον «π» ο πρώην δήμαρχος Αγίου Μηνά, Γιάννης Παντελάρας. Αφορμή πήρε από την αποκάλυψη του «π» ότι η δημοτική αρχή μελετά την απομάκρυνση των εμβυθισμένων κάδων απορριμμάτων από την τουριστική ζώνη του Αγίου Μηνά, εγχείρημα το οποίο είχε επιδοκιμαστεί από όλους όταν επιχειρήθηκε. Ταυτόχρονα βελτίωσε αισθητά την εικόνα της περιοχής, παρά τα κατά καιρούς προβλήματα που παρουσίασε.

Η επιστολή του κ. Παντελάρα έχει βαρύνουσα σημασία υπό την ιδιότητα, πέρα την αυτοδιοικητική, και του εταίρου στην εταιρία «Οικόπολις», η οποία ακόμα συνεργάζεται με το Δήμο Χίου στον τομέα της ανακύκλωσης. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Παντελάρας, με σαφώς λιγότερο προσωπικό και υποδομή, όταν και η αποκομιδή είχε ανατεθεί στην «Οικόπολις» ο Δήμος μάζευε 90 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά το μήνα, ενώ τώρα, με περισσότερα σημεία και υπαλλήλους, η περισυλλογή έπεσε στους 80 τόνους μηνιαίως!

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες του κ. Παντελάρα και για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, την οποία η εταιρεία του επίσης έζησε εκ των ένδον. Όπως αναφέρει, αφού οι προφορικές του υποδείξεις προς τη δημοτική αρχή δεν έπιασαν τόπο, πλέον κατέθεσε τα στοιχεία στην Εισαγγελία.

Αναλυτικά η επιστολή Παντελάρα, η οποία προβλέπεται να προκαλέσει αναταράξεις στη δημοτική αρχή, αναφέρει:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με κατάπληξη διάβασα στον «πολίτη» ότι η  δημοτική σας αρχή κ Βουρνού, με πρωτεργάτη τον αντιδήμαρχο κ.Μπελέγρη, προχωρεί στην αντικατάσταση των εμβυθισμενων κάδων απορριμμάτων που είχε προμηθευτεί προ οχταετίας ο Δήμος Αγίου Μηνά. Και γιατί παρακαλώ; Διότι, άκουσονάκουσον, με την ψευδή δικαιολογία ότι δεν είχαμε προμηθευτεί κατάλληλο όχημα για την περισυλλογή των απορριμμάτων από τους συγκεκριμένους κάδους.

Η υπομονή των δημοτών του Δήμου Αγίου Μηνά έχει εξαντληθεί και η συγκεκριμένη κίνηση αποτέλεσε τη σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει και το δικό μου ποτήρι της υπομονής και για αυτό έρχομαι να ρωτήσω ευθέως τον κ.Βουρνού, σαν συγχωριανοί που είμαστε: έχετε κάτι κατά του χωριού μας κ. δήμαρχε;

Η καθαριότητα στο χωριό μας είναι σε κακά χάλια καθώς και οι παραλίες μας. Οι επισκέπτες μας παραμιλούν για το χάλι μας. Πέρυσι βέβαια τα πράγματα ήταν χειρότερα. Είχατε φτιάξει χωματερή στο Μέγα Λημνιώνα και μετά από έντονες διαμαρτυρίες των χωριανών μας σχεδόν την αποκαταστήσατε. Τώρα φέτος βάλατε στο μάτι τους εμβυθιζόμενους κάδους και ο αντιδήμαρχός σας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ακαταλόγιστη πράξη του να τους θέσει σε αχρηστία, μας προέκυψε, εκτός από αδιάφορος, και μέγας ψεύτης, λέγοντας ότι δεν έχει κατάλληλο όχημα για την περισυλλογή.

Ο κάθε καλοπροαίρετος δημότης διερωτάται πώς γινόταν η αποκομιδή στους κάδους αυτούς με το όχημα που σας παραδώσαμε κ.Μπελέγρη και με το οποίο γίνεται η αποκομιδή επί μία οκταετία τώρα.

// Με μισό προσωπικό και υποδομή μαζεύαμε 90 τόνους ανακυκλώσιμων το μήνα. Τώρα έπεσαν στους 80 //

 

Κ.δήμαρχε και κ.Μπελέγρη, αν δεν γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα των εμβυθιζόμενων κάδων καιρός είναι να τα μάθετε και μετά από το δημοσίευμά μου ελπίζω να βάλετε μυαλό και να μην προχωρήσετε στη παρανοϊκή πράξη σας.

Οι κάδοι αυτοί έχουν:

Α) μεγάλη χωρητικότητα, με αποτέλεσμα λιγότερα δρομολόγια για την αποκομιδή τους

Β) κέρδος ενός εργάτη, αφού η αποκομιδή τους γίνεται με δύο άτομα, οικονομία σε καύσιμα και μισθοδοσίες

Γ) είναι καλαίσθητοι, εξασφαλίζοντας μηδενική οπτική ρύπανση και ελάχιστες έως μηδενικές δυσάρεστες οσμές

Δ) παρουσιάζουν ελάχιστες φθορές, αφού επί οχτώ χρόνια δεν έχει γίνει καμία συντήρηση και οι κάδοι λειτουργούν πολύ καλά.

Άρα η επίκληση του κ Μπελέγρη ότι είναι ασύμφοροι είναι ανυπόστατη και αν συμφωνείτε με τα γραφόμενα μου κ. δήμαρχε τότε επιβάλλεται να επέμβετε και να σταματήσετε την υποβάθμιση των Θυμιανών.

Η δική μου δημοτική αρχή, εργαζόμενη με όραμα και θέληση, σε πείσμα αυτών που την πολεμούσαν, κατάφερε να φέρει το Δήμο Αγίου Μηνά αρκετά μπροστά. Εσείς γιατί αντί μπροστά πάτε την περιοχή πίσω; Μήπως δεν στήριξαν αρκετά το ψηφοδέλτιό σας κ. δήμαρχε οι συγχωριανοί μας ή μήπως συμβαίνει αυτό που υποψιάζομαι, ότι δεν υποστηρίχτηκε αρκετά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητος και τώρα βγάζει το άχτι του κατά των χωριανών μας, κρυπτόμενος πίσω από το όνομα σας;

// Τοξική βόμβα χωρίς αδειοδότηση ο ΧΥΤΑ. Κατέθεσα στοιχεία στην Εισαγγελία //

Γράφω ότι κρύβεται πίσω από εσάς ο κ. Μπελέγρης γιατί σε μια επιστολή που σας απηύθυνα προσωπικά με θέματα αρμοδιότητας του κ. Μπελέγρη μου απάντησε εκείνος, λέγοντάς μου ότι αυτός είναι ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης .Μου δίνεται η ευκαιρία λοιπόν, κ. δήμαρχε, να απαντήσω δημοσίως στον κ. Μπελέγρη για θέματα που αφορούν τους τομείς ευθύνης του.

Στη ΒΙΑΛ έπρεπε να επέμβει το ΣΕΠΕ για να ευαρεστηθεί ο κ .Μπελέγρης να αρχίσει να φτιάχνει αυτά που πολλάκις του είχαμε επισημάνει προφορικά και  εγγράφως και απορρέουν από υπογραφείσες συμβάσεις. Αποφασίσατε κ .Μπελέγρη να κάνετε την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων με τις υπηρεσίες του Δήμου, θεωρώντας ότι αυτό ήταν προς το οικονομικό συμφέρων του Δήμου. Μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι ή δεν ξέρετε οικονομικά ή το συμφέρον του Δήμου για σας είναι αφηρημένη έννοια. Θέλω να εξηγήσω στους αναγνώστες ότι πριν τον κ.Μπελέγρη η αποκομιδή τον ανακυκλώσιμων γινόταν με τέσσερα άτομα προσωπικό, δύο οχήματα και με διακόσιους πενήντα κάδους και είχαμε παραγωγή ανακυκλώσιμων περίπου 90 τόνους το μήνα. Σήμερα, με τις αλχημείες του κ.Μπελέγρη, με οχτώ άτομα προσωπικό,τέσσερα οχήματα και επτακόσιους κάδους περισυλλέγονται 80 τόνοι το μήνα. Τα κέρδη του Δήμου από τις κινήσεις του κ.Μπελέγρη ας τα υπολογίσει ο κάθε δημότης.

Ο κ.Συριώδης, πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε., τον Δεκέμβριο του 2015 με πληροφόρησε εγγράφως ότι μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων, αντί να ανακυκλώνονται, οδηγούνται στο ΧΥΤΑ. Γιατί ο κ Συριώδης δεν ζήτησε το λόγο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αυτό ας το βρουν οι δύο αρμόδιοι μεταξύ τους. Η ζημιά πάντως στο ΧΥΤΑ και στα οικονομικά του Δήμου γίνεται με τη ευλογία όλης της δημοτικής αρχής.

// Παρανοϊκή και ασύμφορη η απόφαση απομάκρυνσης των εμβυθισμένων κάδων. Γκρεμίζουν τιμωρώντας τον Άγιο Μηνά //

Επειδή πιστεύω ότι κούρασα τους αναγνώστες με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του κ.Μπελέγρη, θα κλείσω με κάτι πολύ σημαντικό για το οποίο έχω πληροφορήσει δήμαρχο, αντιδημάρχους, πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. και με έχουν αγνοήσει τελείως. Αποφάσισα λοιπόν να το δημοσιοποιήσω για να επιληφθεί η Εισαγγελία και να τους υποχρεώσει να κάνουν το καθήκον τους, πριν η τοξική βόμβα που υπάρχει στο ΧΥΤΑ μολύνει όλα τα Μαστιχοχώρια, αφού χιλιάδες κυβικών λυμάτων λιμνάζουν επί έτη στο κύτταρο του ΧΥΤΑ.

Βέβαια πιστεύω ότι πολλοί γνωρίζουν και κανείς δεν αναλαμβάνει να δώσει τη λύση να αδειοδοτηθεί ο ΧΥΤΑ, αφού μέχρι σήμερα λειτουργεί χωρίς άδεια. Εγώ έκανα το καθήκον μου και προειδοποίησα τη δημοτική αρχή εδώ και ένα έτος να λάβει τα μέτρα της και να λύσει τα προβλήματα του ΧΥΤΑ, αλλά, ως συνήθως, το αποτέλεσμα είναι το γνωστό: στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Καιρός κ. δήμαρχε να επιληφθείτε και να τραβήξετε το αυτί του αντιδημάρχου σας και να σφίξετε λίγο τα λουριά στους υφισταμένους σας, γιατί οι παραλήψεις και η άγνοιά τους θα φέρουν μεγάλες φουρτούνες μετά τις έρευνες που θα προκύψουν από το δημοσίευμα μου. Αν κανείς αμφισβητεί τα γραφόμενά μου μπορώ με επιχειρήματα και αποδείξεις, προσωπικά και δημοσίως, να τα αποδείξω.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ