19.11.2012 16:51

Βοήθεια μας…

ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΡΥΕΣ, ΑΥΓΩΝΥΜΑ, ΑΝΑΒΑΤΟ, ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ

Τις πρώτες συνέπειες των αποτελεσμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου και της ανομβρίας αρχίζουν να πληρώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καρυών, των Αυγωνύμων, του Αναβάτου, της Σιδηρούντας και της πόλης της Χίου, που υδρεύονται από τις εγκαταστάσεις της Παναγίας Βοήθειας.
Η άντληση νερού τις πρώτες μέρες της φωτιάς από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα και η καταστροφή των δικτύων τροφοδοσίας, μαζί με την ανομβρία της περιόδου, έχουν ως πρώτη συνέπεια να αδειάσουν οι λιμνοδεξαμενές της Παναγίας Κουρνάς και του Προβατά, με αποτέλεσμα το τοπικό συμβούλιο των Καρυών και η ΔΕΥΑΧ να αναγκαστούν να λάβουν περιοριστικά μέτρα μέχρι να βρέξει, για να αποφύγουν χειρότερες επιπτώσεις.
Τα μέτρα
Αυγώνυμα και Σιδηρούντα υδροδοτούνται τρείς φορές την εβδομάδα με βυτίο της ΔΕΥΑΧ και οι Καρυές έχουν χωριστεί σε δύο τμήματα με εναλλάξ μέρα παρά μέρα τροφοδοσία από την αποθηκευτική δεξαμενή του χωριού. Για να καλύπτουν πληρέστερα τις ανάγκες τους διοχετεύουν το πόσιμο νερό της πηγής του Τρυπατέ στο δίκτυο του χωριού, διακόπτοντας κάθε βράδυ από  τις 22:00 έως και τις 06:30  την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων της Παναγίας Βοήθειας.                                                      Η κανονική ροή τροφοδοσίας της πόλης αποκαθίσταται πολύ αργότερα, γύρω στο μεσημέρι, επειδή απορροφούν μεγάλες ποσότητες τα σπίτια που βρίσκονται στην ενδιάμεση περιοχή, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του  τεχνικού κλιμακίου της ΔΕΑΧ, Μ. Μπαχά, το πρόβλημα θα αποκατασταθεί σταδιακά όταν αρχίσει η περίοδος των βροχών.
Δυσοσμία
Σε τυχαίο γεγονός ίσως να οφείλεται η ελαφρά δυσοσμία του νερού των Καρυών στην υδρευτική εγκατάσταση της Βοήθειας. Αρκετοί καταναλωτές παραπονιούνται ότι τις τελευταίες μέρες το νερό μυρίζει άσχημα, αλλά η Υπηρεσία Ελέγχου της ΔΕΥΑΧ υποστηρίζει ότι δεν έχει εντοπισθεί κάτι το μεμπτό.
Η υπεύθυνη του τμήματος, Μ. Ελευθερίου, δηλώνει ότι οι τακτικοί έλεγχοι που γίνονται δύο φορές την εβδομάδα έδωσαν απόλυτα φυσιολογικές τιμές, ενώ στην αποθήκη υπάρχει επάρκεια φίλτρων καθαρισμού και συστημάτων αποστείρωσης του νερού. Δεν απόκλεισε, αλλά θεωρεί απίθανη την περίπτωση τυχαίου γεγονότος, που μπορεί να δημιούργησε ένα «στιγμιαίο» πρόβλημα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ