27.7.2015 10:45

Βιώσιμη διαχείριση του Φράγματος Κατράρη επιδιώκει ο Μ. Βουρνούς

ΞΕΔΙΨΑ Η ΝΟΤΙΑ ΧΙΟΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗ

"Σήμερα, η νότια Χίος χρησιμοποιεί ένα έργο, το οποίο αποτελούσε πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας και εξασφαλίζει σε μια μεγάλη περιοχή απρόσκοπτη και ποιοτική παροχή νερού για ύδρευση και αγροτική χρήση. Κάποιοι το οραματίστηκαν, άλλοι το σχεδίασαν και άλλοι το υλοποίησαν. Η ΔΕΥΑΝΧ, σήμερα, καλείται να βάλει τις βάσεις για τη βιώσιμη διαχείριση του φράγματος και των δικτύων προς όφελος των δημοτών και της οικονομίας του τόπου», δήλωσε ο Μ. Βουνρούς μετά την επίσκεψη του το πρωί της Παρασκευής στο φράγμα Κατράρη.

Ο δήμαρχος είδε από κοντά το φράγμα και τα συνοδά έργα, καθώς και τα δίκτυα,  μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ Α. Τζιώτη. Στην επίσκεψη παραβρέθηκε  ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου Α. Βεργίτσης, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και τουρισμού Δ. Καράλης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Π. Νεαμονίτης, ο γενικός διευθυντής Π. Καλογεράκης, και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Καλαμωτής Ν. Γαλάτουλας.

O Δήμαρχος ενημερώθηκε για τη λειτουργία του φράγματος σε πραγματικό χρόνο και την πορεία του νερού μέχρι το ταχυδιυλιστήριο και τη διανομή του καθώς και για τις δυνατότητες διοχέτευσης του νερού για ύδρευση και για άρδευση στην ευρύτερη περιοχή των νοτιοχώρων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ