9.7.2020 16:24

Βιώσιμη αστική κινητικότητα και μεταφορές στην ελληνική περιφέρεια

Συζήτηση της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε την Τετάρτη 8 Ιουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας και το μέλος της παράταξης Μάρω Καραμανώλη, με νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Παπαντωνίου και τον Ειδικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Κουρέτα.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης ήταν καλές πρακτικές και εργαλεία (χρηματοδοτικά, θεσμικά, νομοθετικά κλπ), που επιτρέπουν στην αυτοδιοίκηση ήπιες (ποδηλατόδρομοι, πεζοδρομήσεις, περιοχές ήπιας κυκλοφορίας κλπ) ή και πιο μεγάλες παρεμβάσεις, με στόχο τη βιώσιμη αστική κινητικότητα αλλά και γενικότερα τη διαμόρφωση ενός μοντέλου μεταφορών, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ειδική έμφαση δόθηκε στην ανάγκη πραγματοποίησης οικονομικοτεχνικών μελετών πριν από κάθε παρέμβαση, αλλά και σε πολιτικές, που επιτρέπουν στην αυτοδιοίκηση όχι μόνο να ακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα των συγκοινωνιών και μεταφορών αλλά και να αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία και χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διαμόρφωση του συγκοινωνιακού χάρτη της περιοχής ευθύνης της. 

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά και άλλων σχετικών συναντήσεων, που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Χριστόφας με τα μέλη του Σ.Ε.Σ., του οποίου και ο ίδιος είναι μέλος, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μοντέλου μεταφορών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ