16.6.2015 19:54

Βιολογικός χωρίς οσμές

ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ «ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ» ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Αντιμέτωπος και εκείνος όπως όλοι οι προκάτοχοι του αλλά και οι επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής, με την κακοσμία από τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, βρίσκεται ο Απ. Τζιώτης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ προσπαθώντας να δώσει λύση στο πρόβλημα, αναζήτησε και βρήκε μια εταιρεία που υπόσχεται ότι θα  καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας της μονάδας του βιολογικού έτσι ώστε να ελεγχθεί όλο το σύστημα ηλεκτρονικά σε κάθε στάδιο του και να μη δημιουργούνται τα προβλήματα στα οποία αποδίδεται η «κακοσμία» της μονάδας.

« Θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα και υπόσχονται ότι θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Η ολοκληρωμένη πρόταση που θα καταθέσουν αφού επισκεφτούν και ελέγξουν όλα τα στάδια λειτουργίας της μονάδας θα αφορά την αυτοματοποίηση όλου του συστήματος.

Ο έλεγχος παροχής, η επεξεργασία, όλα τα στάδια του βιολογικού θα αυτοματοποιηθούν, θα γίνονται από ηλεκτρονικό σύστημα με αποτέλεσμα τον εκμηδενισμό ή ακόμη και την εξάλειψη του ανθρώπινου λάθους. Έτσι δε θα χάνει την ισορροπία του το σύστημα και δεν θα προκαλούνται δυσάρεστες μυρωδιές» εξηγεί ο κ. Τζιώτης στον «π» τους στόχους της επίσκεψης και επέμβασης της εταιρείας στη Μονάδα του βιολογικού καθαρισμού της Χίου.

Το σύστημα και οι επεμβάσεις είναι δοκιμασμένες και σε άλλους βιολογικούς της χώρας με κόστους που δεν χαρακτηρίζεται υπερβολικό και ως φαίνεται η ΔΕΥΑΝΧ θα μπορεί να καλύψει με ιδίους πόρους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ