3.1.2014 10:32

Βιολογικό λίπασμα…από το τίποτα!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Η πρωτοβουλία που έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν στην Ευαγγελίστρια κάτοικοι της οδού Δρόσου (από το 2ο νηπιαγωγείο προς την εκκλησία της Ευαγγελίστριας), πρέπει να βρεί συμμέτοχους και μιμητές.
Με προσωπική εργασία έχουν αρχίσει μια προσπάθεια αξιοποίησης για παραγωγή κομπόστ (βιολογικού λιπάσματος) με τη συγκέντρωση και απόθεση οποιουδήποτε φυτικού οργανικού προϊόντος ή υπολείμματος - όπως λαχανικά, χόρτα, φλούδες φρούτων και άλλα – πρόκειται να καταλήξει στους σκουπιδοτενεκέδες του Δήμου, μαζί με χώμα, φύκια και λίγη κοπριά.
Σύμμαχους στην προσπάθεια τους έχουν τα αγριόχορτα των γύρω χώρων, που έχουν αρχίσει να τα αξιοποιούν με την κοπή και τη μεταφορά τους στο χώρο του μικρού πάρκου που επιλέχθηκε (φωτο) για να καλλιεργηθεί.
Η ολοκλήρωση του «προγράμματος» αξιοποίησης των φυτικών υπολειμμάτων θα διαρκέσει ένα χρόνο, διάστημα που θεωρείται μικρό σχετικά για να δουν τους κόπους τους να …καρποφορούν.
Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να έχει αναπτύξει παρόμοιες πρωτοβουλίες σε πολλά σημεία της περιοχής  του Κάμπου, όπως και οι ιδιοκτήτες των κτημάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ