3.1.2014 10:32

Βιολογικό λίπασμα…από το τίποτα!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Η πρωτοβουλία που έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν στην Ευαγγελίστρια κάτοικοι της οδού Δρόσου (από το 2ο νηπιαγωγείο προς την εκκλησία της Ευαγγελίστριας), πρέπει να βρεί συμμέτοχους και μιμητές.
Με προσωπική εργασία έχουν αρχίσει μια προσπάθεια αξιοποίησης για παραγωγή κομπόστ (βιολογικού λιπάσματος) με τη συγκέντρωση και απόθεση οποιουδήποτε φυτικού οργανικού προϊόντος ή υπολείμματος - όπως λαχανικά, χόρτα, φλούδες φρούτων και άλλα – πρόκειται να καταλήξει στους σκουπιδοτενεκέδες του Δήμου, μαζί με χώμα, φύκια και λίγη κοπριά.
Σύμμαχους στην προσπάθεια τους έχουν τα αγριόχορτα των γύρω χώρων, που έχουν αρχίσει να τα αξιοποιούν με την κοπή και τη μεταφορά τους στο χώρο του μικρού πάρκου που επιλέχθηκε (φωτο) για να καλλιεργηθεί.
Η ολοκλήρωση του «προγράμματος» αξιοποίησης των φυτικών υπολειμμάτων θα διαρκέσει ένα χρόνο, διάστημα που θεωρείται μικρό σχετικά για να δουν τους κόπους τους να …καρποφορούν.
Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να έχει αναπτύξει παρόμοιες πρωτοβουλίες σε πολλά σημεία της περιοχής  του Κάμπου, όπως και οι ιδιοκτήτες των κτημάτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ