6.12.2019 12:42

ΒΙΝΤΕΟ- Τιμή στους αδικοχαμένους ναυτικούς της Χίου και μία προσευχή για όσους ταξιδεύουν

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Βροντάδου

Το αίσθημα ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πίστη των ναυτικών αλλά και τη Χίο ως προστάτης χιλιάδων οικογενειών που εξαρτούν την επιβίωσή τους από τη θάλασσα, εδραίωσε για μία ακόμη φορά η συμμετοχή του κόσμου στην εορτή του Αγίου, στον Βροντάδου το πρωί της Παρασκευής.  

Στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ο διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Χίου αναφέρθηκε στη σχέση της Χίου με τη θάλασσα, την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος σε καιρό ειρήνης αλλά και σε περίοδο με έντονες αμφισβητήσεις από τη γείτονα χώρα αλλά και στη σημασία του Αγίου Νικολάου για χιλιάδες οικογένειες ναυτικών.

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής στους ναυτικούς και στις οικογένειές τους. Στις οικογένειες που έμαθαν να ζουν με την απουσία γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα της ζωής για τους ναυτικούς. Οι δυσκολίες είναι προφανείς. Τα πολυάριθμα παραδείγματα το μαρτυρούν», ανέφερε ο μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΝΑ.Σ.ΧΙ., εστιάζοντας μάλιστα στην ηρωική θυσία των ναυάρχων και των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού στους νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους.

Μετά τη δοξολογία, ακολούθησε ρίψη στεφάνων στη θάλασσα.

Δείτε φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ