24.12.2019 18:54

ΒΙΝΤΕΟ- Σχημάτισαν τεράστιο «όχι» στο Αίπος ενάντια στο ΠΡΟΚΕΚΑ

Πήραν τα βουνά κάτοικοι του Βροντάδου και του Πιτυούς δίνοντας παγχιακό σύνθημα άρνησης δημιουργίας νέας δομής

Τον δυνατό αέρα, τη χαμηλή θερμοκρασία αλλά και το εορταστικό πνεύμα των ημερών αψήφησαν κάτοικοι του Βροντάδου και του Πιτυούς που το απόγευμα της Τρίτης 24/12 ανέβηκαν στο Αίπος προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέας δομής στην περιοχή αλλά και να υπενθυμίσουν το παγχιακό αίτημα για κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ..

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή του «15» εκεί όπου σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό από τις 10 Ιανουαρίου, συνεργεία του στρατού θα ξεκινήσουν τη διαμόρφωση χώρου 250 στεμμάτων για τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου συνολικής χωρητικότητας 7.000 προσφύγων και μεταναστών.

Θέλοντας να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα, έτσι όπως αυτό εκφράστηκε και μέσα από τη λαϊκή συνέλευση του Βροντάδου, κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο σχημάτισαν ένα τεράστιο «Όχι» στην πλαγιά του 15ου χιλιομέτρου της Ε.Ο. Χίου Βολισσού, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι θα σταθούν ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο προωθεί τη μετατροπή του Αίπους σε μία τεράστια φυλακή ψυχών.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ