11.9.2019 10:36

ΒΙΝΤΕΟ- Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Χίου

«Στόχος μας η διαρκής επένδυση στην παιδεία» το μήνυμα του νέου Δημάρχου Στ. Κάρμαντζη από το 11ο Δημοτικό Σχολείο

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.

Από το πρωί της Τετάρτης μαθητές, γονείς αλλά και παππούδες και γιαγιάδες πλημμύρισαν τα σχολεία της Χίου συνοδεύοντας τα παιδιά που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον.

Η κάμερα του «π» βρέθηκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου που μεταξύ άλλων έδωσε το «παρών» ο νέος Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, συνοδεύοντας τα εγγόνια του.

Από το βήμα που του δόθηκε ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι βασικό μέλημα της νέας δημοτικής αρχής είναι η επένδυση στην παιδεία κάτι για το οποίο, όπως είπε, θα αγωνιστεί και ο ίδιος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χίου.

«Ακόμα μία σχολική χρονιά ξεκινά, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ωφέλιμου ταξιδιού στη γνώση. Στο νέο αυτό ξεκίνημα, απευθύνω εγκάρδιες ευχές προς ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για  υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα. Εύχομαι από καρδιάς στους μαθητές να έχουν φώτιση, επιμονή και θέληση για την επίτευξη των στόχων τους. Στους γονείς και κηδεμόνες καλή δύναμη για τη στήριξη της προσπάθειας των παιδιών τους και τέλος στους εκπαιδευτικούς να φέρουν σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα που επιτελούν, διαπαιδαγωγώντας και διαπλάθοντας τους δημιουργικούς πολίτες του αύριο. Προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής είναι η συνεχής προσπάθεια για την κατοχύρωση και την εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας», ανέφερε.

«Τίποτα δεν χαρίζεται…»

Σε αγωνιστικό πνεύμα ήταν η ομιλία του Διευθυντή του σχολείου Μάρκου Σκούφαλου, που εστίασε στην ανάγκη αγωνιστικότητας μαθητών, δασκάλων και γονέων, λέγοντας ότι τίποτα δεν χαρίζεται από την τοπική και κεντρική διοίκηση αν προηγουμένως δεν υπάρξει αγώνας. Έφερε μάλιστα σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της σκίασης του σχολείου, που παρά τα διαρκή αιτήματα των εκπαιδευτικών οι τέντες τοποθετήθηκαν μετά από 1,5 χρόνο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στα κενά των δασκάλων που σε τοπικό επίπεδο φθάνουν τις 60 κενές θέσεις, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος των δασκάλων είναι και πρέπει να είναι η μόρφωση και η κριτική σκέψη των παιδιών, ώστε αυτοί να μετεξελιχθούν σε χρήσιμους πολίτες της κοινωνίας, που θα σκέπτονται και θα σέβονται κάθε άνθρωπο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ