3.11.2018 16:08

ΒΙΝΤΕΟ | Παράδειγμα αυτοθυσίας η πράξη του Υποσμηναγού Στ. Παναγυφτόπουλου

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1994 όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε την πόλη της Χίου. Ήταν η στιγμή που ο Υποσμηναγός Στ. Παναγυφτόπουλος περνούσε στην αιωνιότητα, αποφασίζοντας να συντριβεί μαζί με το Dassault Mirage F.1CG που κυβερνούσε στην περιοχή της λεωφόρου Ενώσεως, προτιμώντας να πεθάνει από το να εγκαταλείψει το πολεμικό αεροσκάφος εγκαίρως, που σε αυτή την περίπτωση θα έπεφτε σε σπίτια της Ευαγγελίστριας.

Αυτή την ηρωική αυτοθυσία ενός πραγματικού Ίκαρου της 342 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης της Τανάγρας, τίμησε 24 χρόνια μετά ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου, τελώντας Τρισάγιο στη Μνήμη του Υποσμηναγού Παναγυφτόπουλου στο σημείο της συντριβής του Mirage όπου έχει αναγερθεί αναθηματική στήλη.

Το Τρισάγιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος ενώ το «παρών» έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Π. Καλογεράκης, μέλος πληρώματος του Super Puma που εδρεύει στη Χίο καθώς και το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. Κ. Τρομπούκης.

Δείτε φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ