17.5.2020 10:54

ΒΙΝΤΕΟ- Πανηγυρική επιστροφή των πιστών στις Εκκλησίες της Χίου

Με αποστάσεις, αντισηπτικά και καθίσματα στο προαύλιο η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά από δύο μήνες

Μετά από δύο μήνες με Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών επέστρεψαν οι πιστοί το πρωί της Κυριακής 17/5 στις Εκκλησίες, όπου επιτράπηκε, τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων η επαναλειτουργία των Ιερών Ναών με τη συμμετοχή του κόσμου.

Η κάμερα του «π» βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιακώβου Πόλεως Χίου, όπου κατέγραψε την πρώτη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των πιστών.

Τα μέτρα προστασίας

Ειδικότερα εντός του Ιερού Ναού τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού ήταν αυξημένα με τους πιστούς να είναι διασκορπισμένοι εντός της Εκκλησίας. Παράλληλα οι επίτροποι του Ιερού Ναού, απολύμαιναν συνεχώς τις Εικόνες με Οινόπνευμα ενώ στην είσοδο του Ιερού Ναού μοιράζονταν μάσκες και υπήρχε αντισηπτικό για τα χέρια.

Καρέκλες στον προαύλιο χώρο

Με δεδομένες πάντως τις καλές καιρικές συνθήκες οι περισσότεροι επέλεξαν να καθίσουν σε καθίσματα που είχαν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο, κάτι που όπως φάνηκε ούτε στο ελάχιστο δεν αφαίρεσε τη θρησκευτικότητα και την πανηγυρική διάθεση των πιστών για το άνοιγμα των ενοριών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της ανάπαυσης όσο προσβλήθηκαν και κατέληξαν από τον κορωνοϊό.

 

Η Εκκλησία θα κάνει Ανάσταση τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου, ημέρα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, όπως αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Το βράδυ της 26ης προς 27 Μαίου θα τελεσθεί στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», παραμονή της Αναλήψεως προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι Ελληνες στις εκκλησίες για να ακούσουν τους αναστάσιμους ύμνους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ