28.1.2013 14:02

ΒΙΝΤΕΟ: Ολοκληρώνεται η ανάπλαση για τον Πλαστήρα

ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

Πυρετωδώς δουλεύει το συνεργείο για την ανάπλαση του χώρου στη Μπέλλα Βίστα, μπροστά στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ, όπου έχει εγκατασταθεί ο ανδριάντας του έφιππου στρατηγού Πλαστήρα. Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 10:30, μέρα αφιερωμένη στη Μνήμη  του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και γιορτάζει ο  προστάτης των προσφύγων της Χίου Αγ.Χαράλαμπος
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται η επέκταση και ο φυτοστολισμός του μικρού πάρκου με φυτά που αντέχουν στη θαλασσινή αλμύρα. Θα ακολουθήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  με πρώτη την απαγόρευση της στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου.

Οι παρουσίες    

Τις πανηγυρικές εκδηλώσεις - που θα διοργανώσει ο Σύλλογος του Φάρου Βαρβασίου - και τη μνήμη του «Μαύρου Καβαλάρη» θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο αρχηγός ΓΕΣ, ο υφυπουργός Άμυνας και πολυμελής αποστολή από την Καρδίτσα, γενέτειρα του στρατηγού.  Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του στρατηγού που μεταφέρθηκε από τη Μπέλλα Βίστα και κοσμεί στην είσοδο του στρατοπέδου Γκιάλα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ