16.8.2015 9:52

Βίντεο: Οι πρώτες πτήσεις των drones της Ελληνικής Αστυνομίας

Δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιούν ήδη από την περασμένη εβδομάδα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV - Unmaned Aerial Vehicle) που απέκτησε πριν από μερικές εβδομάδες η Ελληνική Αστυνομία. Η πρώτη από αυτές έγινε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στην περιοχή της Κωπαΐδας στη Βοιωτία, ενώ ακόμα δύο δοκιμαστικές πτήσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. Σκοπός των τεστ στα οποία υποβάλλονται τα νέα αποκτήματα της ΕΛ.ΑΣ. είναι να ελεγχθούν στην πράξη οι τεχνικές δυνατότητές τους αλλά και οι ικανότητες των αστυνομικών που έχουν πιστοποιηθεί στον χειρισμό τους.

Πρόθεση των επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι τα «αεροπλανάκια» να χρησιμοποιηθούν για την εποπτεία των δασών και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, δίχως να αποκλείουν μελλοντικά διεύρυνση του πεδίου δράσης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε πριν από περίπου έναν μήνα τα πρώτα τρία από τα συνολικά έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αγοράστηκαν από εταιρεία του Ισραήλ, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροπλάνων ή drones, όπως αποκαλούνται διεθνώς. 

Πρόκειται για μικρά αεροσκάφη μήκους μόλις 1,3 μέτρου και πλάτους 2,4 μέτρων που κινούνται με μπαταρία και έχουν επιχειρησιακή εμβέλεια 50 χιλιομέτρων. Τα τρία συγκεκριμένα drones ζυγίζουν 9 κιλά, μπορούν να μένουν στον αέρα για 3,5 - 4 ώρες και είναι εξοπλισμένα με κάμερες ημέρας και νύχτας. Ο χειρισμός τους γίνεται από αυτοκίνητο - βαν που λειτουργεί ως κινητό επιχειρησιακό κέντρο. Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στη χρήση τους πέντε αστυνομικοί, ενδεχομένως και άνδρες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ