7.5.2020 15:59

ΒΙΝΤΕΟ- Να αναθεωρηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δομή καραντίνας

Κάτοικοι και επιχειρηματίες καταθέτουν τον προβληματισμό τους για πιθανή μετεξέλιξη της δομής

Να αναθεωρηθεί η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για τη δημιουργία δομής καραντίνας στο νησί, θα ζητήσουν στη συνεδρίαση του Σώματος την Παρασκευή 8/5 κάτοικοι και επιχειρηματίες της Χίου, οι οποίου προχώρησαν μάλιστα και σε σχετική συλλογή υπογραφών.

Σε δηλώσεις τους στην κάμερα του «π» αναφέρθηκαν στο ζήτημα, καταθέτοντας την αγωνία τους για συνέχιση λειτουργίας της δομής και μετά το πέρας της καραντίνας, στη βάση του όρου της επινοικίασης του κτιρίου, αυτή τη φορά από άλλο φορέα του Δημοσίου ή Διεθνή οργανισμό.

Οι ίδιοι, επανέλαβαν για μία ακόμη φορά τον περιορισμό στη χρήση ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή, που δεν προβλέπονται από το ΣΧΟΑΠ Αγίου Μηνά και προσέθεσαν τη διάσταση απόψεων και θέσεων μεταξύ των κατοίκων του νησιού και της κεντρικής διοίκησης αλλά και την προφανή έλλειψη εμπιστοσύνης που ξεκινά από το χρονικό σημείο της λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. μέχρι και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι κάτοικοι και επιχειρηματίες, αναμένεται να προσφύγουν δικαστικά στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ