10.3.2020 13:14

ΒΙΝΤΕΟ- Μόνο για 7 ημέρες η παραμονή των μεταναστών στην παλιά Ιχθυόσκαλα

Σε σημείο κράτησης 130 ατόμων έχει μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή των παλιών ναυτώνων

Προσωρινή κατάσταση που δεν θα διαρκέσει για πάνω από μία εβδομάδα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος, την κράτηση 130 ατόμων στο κτίριο και περιμετρικά του κτηρίου της παλιάς Ιχθυόσκαλας. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος, πρόκειται για μία έκτακτη κατάσταση που επιβλήθηκε από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χώροι για την κράτηση όσων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου. Ερωτώμενος για το πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν τα συγκεκριμένα άτομα στην περιοχή, ανέφερε ότι η παραχώρηση του χώρου δεν θα υπερβεί τη μία εβδομάδα, καλώντας μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να βρει λύση για τον περιορισμό και τη φύλαξη των ατόμων που δεν δικαιούνται άσυλο. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ίδιο, το Λιμενικό Ταμείο δαπανά ποσό 150 ευρώ ημερησίως για τις χημικές τουαλέτες που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ νωρίς το πρωί της Τρίτης η Πυροσβεστική προχώρησε στον καθαρισμό του σημείου έξω από το Λιμεναρχείο όπου πριν μερικές ημέρες αποτελούσε το σημείο κράτησης όσων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ