4.10.2019 15:09

BINTEO- Με παλέτες στα χέρια προετοιμάζονται για την κακοκαιρία και τη λάσπη

Σε σκηνές εκτός Κ.Υ.Τ. μεγάλος αλλά αδιευκρίνιστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων

Με ξύλινες παλέτες στα χέρια, ως βάση για τις δεκάδες σκηνές που έχουν στηθεί περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου, επιχειρούν να προετοιμαστούν για την επερχόμενη κακοκαιρία, εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που λόγω του υπερπληθυσμού είναι αναγκασμένοι να ζουν σε σκηνές περιμετρικά του hotspot.

Το πρωί της Παρασκευής κι ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών δεκάδες μετανάστες έσπευσαν να βρουν ξύλινες παλέτες από τα γύρω χωράφια προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν ως βάση για τις σκηνές τους, μιας και η λάσπη και το κρύο αποτελούν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα για όσους δεν διαμένουν σε στεγασμένο χώρο.

Μέχρι στιγμής πάντως καμία αρχή και παρά τα ερωτήματα του «π» δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονται εκτός στεγασμένου χώρου ενώ το ίδιο συγκεχυμένες είναι και οι πληροφορίες για τα έκτακτα μέτρα προστασίας ατόμων σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι πιο έντονες απ’ ότι προβλέπονται μέχρι στιγμής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι η ενοικίαση λεωφορείων ικανής χωρητικότητας προκείμενου να διαμείνουν για λίγες ώρες σε αυτά, οικογένειες με παιδιά και ευάλωτες ομάδες μεταναστών και προσφύγων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ