14.5.2020 13:43

ΒΙΝΤΕΟ- Με μέτρα προστασίας το προσκύνημα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Ισιδώρου

Με αυξημένα μέτρα προστασίας και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Χίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, αρκετός κόσμος έσπευσε από τις 10 το πρωί να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου, με τους υπεύθυνους του Ιερού Ναού να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να επιτρέπουν την ανά άτομο είσοδο στον χώρο.

Στην είσοδο μάλιστα του Ιερού Ναού υπήρχαν αντισηπτικά για τους εισερχόμενους με τους περισσότερους να εισέρχονται με χρήση μάσκας.

Ο Μητροπολίτης Χίου ανακοίνωσε ότι και φέτος (όπως ισχύει από 3ετίας) ο εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου θα γίνει σύμφωνα με την παλαιότερη τάξη και συγκεκριμένα στις 17 Μαίου, με αρχιερατική χοροστασία στην ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Πανηγυρικά δε, με Ακολουθία Μεγάλου Εσπερινού, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτανεία ανά την πόλη, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των πιστών την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου μαζί με την εορτή όλων των Αγίων της Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ