11.10.2019 15:31

ΒΙΝΤΕΟ- Κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης από την Δημοτική Κοινότητα Χίου

Μία ιδέα που ξεκίνησε το 2018 μέσω διαδικτύου έρχεται να επεκταθεί και στη Χίο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Σίμος Βενέτος.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Σε αναμονή» που στόχο έχει την παροχή αγαθών σε οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας μέσω συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Η ιδέα της "αναμονής" δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια. Πρόκειται για μια πολύ παλιά παράδοση που είχε ξεκινήσει στη Νάπολη της Ιταλίας, μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην ουσία τι έκαναν; Ένας άνθρωπος που είχε καλύτερη οικονομική κατάσταση κερνούσε έναν άλλο! Πλήρωνε δηλαδή έναν δεύτερο καφέ για αυτόν που δεν είχε την οικονομική άνεση ή πλήρωνε ακόμα περισσότερους καφέδες, δηλαδή τους έβαζε σε αναμονή, και με το που τελείωναν οι εργάτες της δουλειά τους και πήγαιναν στα εργατικά καφενεία της Νάπολη μπορούσαν να πιουν τον κερασμένο καφέ".

Σε τοπικό επίπεδο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 10 χιώτικες επιχειρήσεις στις οποίες θα αναρτηθεί έξω από το κατάστημα το σήμα της πρωτοβουλίας «Σε αναμονή».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ