19.2.2020 14:59

ΒΙΝΤΕΟ- «Και όμως το «17» αποτελεί την γεωλογική απεικόνιση του πλανήτη»

Ένα σημαντικό δημοσίευμα από αυστριακό επιστημονικό περιοδικό του 2000 έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» Γιώργος Χαλάτσης, θέλοντας να αναδείξει την ιστορικότητα της ευρύτερης περιοχής του «17», στο οποίο σχεδιάζεται η εγκατάσταση του υπερκέντρου προσφύγων και μεταναστών, από τον προσεχή Μάρτιο.

Όπως εξήγησε με δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στην 14σέλιδη εργασία του αυστριακός ερευνητής χαρακτηρίζει την περιοχή ως «απεικόνιση της γεωλογικής ιστορίας του πλανήτη», κάτι που αναδεικνύει την σπουδαιότητα του Αίπους, που πρέπει να διαφυλαχτεί.

Ο κ. Χαλάτσης εξήγησε ότι η διαδρομή του Ομήρου από την πόλη προς το Πιτυός, περνούσε από το «17» που αποτελεί παρακλάδι της γνωστής ελληνόστρατας. Παρότρυνε μάλιστα ακόμα και τον Φορέα Τουρισμού Χίου να βγει μπροστά, προκειμένου να προστατέψει την ιστορικότητα της περιοχής και να αναδείξει τον Όμηρο ως χιώτικο brand name.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ