10.11.2019 20:56

ΒΙΝΤΕΟ- «Ενωμένοι με όπλο την ορθόδοξη πίστη θα σηκώσουμε το βάρος της προσφυγικής κρίσης»

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα δοκιμαζόμενα νησιά από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο

Με πάνδημη συμμετοχή, παρουσία τόσο των αρχών του νησιού όσο και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Μέγας Αρχιεραστικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Βικτώρων της πόλης της Χίου.

Η ακύρωση των πτήσεων της Astra Airlines στέρησε την παρουσία του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου κι έτσι στην λιτανεία των ιερών εικόνων παρέστη μόνο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Στο μήνυμά του προς τον λαό της Χίου, από το βήμα της κεντρικής πλατείας του νησιού, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος εξήρε την ιστορία της Χίου ως τόπου μαρτύρων της πίστεως, αγωνιστών του έθνους αλλά και ευεργετών μέσα από τα κατορθώματά τους στην παγκόσμια ναυτιλία.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μείζον θέμα το προσφυγικό, με λόγο ήπιο και ενωτικό, λέγοντας ότι οι Μητροπολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν θα πρέπει να ξεχνούν τα νησιά που σηκώνουν δυσανάλογα το φορτίο της διαχείρισής του. Μάλιστα τάχθηκε με την επικρατούσα θέση ότι, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών πρέπει να επιμεριστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συστήνοντας ψυχραιμία και ενότητα ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος σημείωσε ότι η ορθόδοξη πίστη είναι ο συνεκτικός κρίκος του έθνους και αυτός που τον κράτησε ενωμένο κάτω από δύσκολες περιόδους όπως η σκλαβιά επί 400 και πλέον χρόνια.

Δείτε όλο το άλμπουμ των φωτογραφιών στη σελίδα του "π" στο Facebook

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ