21.1.2020 13:58

ΒΙΝΤΕΟ- Η Χίος στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα

Στόχος η μαζική και άνευ προηγουμένου κινητοποίηση ενάντια στον σχεδιασμό για υπερδομές και ΠΡΟΚΕΚΑ

Με τη συμμετοχή του συνόλου των θεσμικών φορέων των νησιών αλλά και όλων των συνδικαλιστικών σωματείων επισφραγίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, η αγωνιστική διάθεση της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να δώσει δυναμικά το «παρών» στην αυριανή μεγάλη κινητοποίηση της Τετάρτης στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Βουνακίου.

Αν και στο παρά πέντε, τα εμπόδια μεταξύ των φορέων ξεπεράστηκαν κι έτσι θα πραγματοποιηθεί μία και μόνο συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία θα τοποθετηθεί ένας εκπρόσωπος από τον κάθε φορέα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο, αιρετοί και φορείς, πρόταξαν την επιστροφή των νησιών στην κανονικότητα, δηλώνοντας ότι η δημιουργία μίας υπερδομής στη Χίο θα εντείνει το πρόβλημα και θα δημιουργήσει νέες δυσάρεστες καταστάσεις τόσο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά κυρίως για την τοπική κοινωνία που εδώ και καιρό έχει υπερβεί τις δυνατότητες φιλοξενίας της.

Ενωτικός και με διάθεση αγωνιστική ενάντια σε κάθε σχεδιασμό, εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, σημειώνοντας ότι κανένας σχεδιασμός δεν έχει αξία αν δεν υπάρξει μείωση των ροών και φύλαξη των συνόρων. Στο ίδιο πνεύμα ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλείσιμο του hotspot και δημιουργία μίας μόνο δομής 500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση και όχι για διαμονή.

Από την πλευρά του ο Μάρκος Σκούφαλος εστίασε στο γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς κατάφεραν εν τέλει να συνεννοηθούν μπροστά σε ένα κοινό ζήτημα, προτάσσοντας την ανθρωπιά ενάντια και την αλληλεγγύη στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στην ξενοφοβία.

Καλέσματα εκτός των άλλων απηύθυναν το Επιμελητήριο, η ΟΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΤΕΕ καθώς και το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ