3.10.2018 9:50

ΒΙΝΤΕΟ | Βρέθηκε στον δρόμο και αναγκάζεται πλέον να κοιμάται σε υπόστεγα επιχειρήσεων

Την τραγική καθημερινότητα ενός Ρομά συμπολίτη μας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το βίντεο που απέστειλε στο politischios.gr ο Στ. Γεωργούλης, αναδεικνύοντας ένα θέμα που λίγοι γνωρίζουν στην καρδιά της πόλης.

Η ιστορία έχει πρωταγωνιστή τον κ. Κώστα έναν ευγενή Ρομά που μέχρι πρότινος διαβιούσε μαζί με την οικογένειά του σε ένα από τα σπίτια της περιοχής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου δίπλα στην Ταξιαρχία.

Πριν λίγο καιρό του ζητήθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, να εγκαταλείψει το σπίτι καθώς αυτό θα πωλούταν, με αποτέλεσμα να βρεθεί από τη μία στιγμή στην άλλη στον δρόμο.

Έτσι αναγκάστηκε να φορτώσει τα λιγοστά του υπάρχοντα στο αμάξι και να κοιμάται τα βράδια μαζί με τη σύζυγό του σε ένα ράντζο που στήνουν στον δρόμο. Η κατάσταση έγινε δυσκολότερη με δεδομένες τις άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών.

«Πλέον αναγκάζομαι τα βράδια να κοιμάμαι κάτω από υπόστεγα επιχειρήσεων για να προστατευθώ από τη βροχή», λέει με πόνο εκλιπαρώντας για στήριξη από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Την ίδια έκκληση απεύθυναν και οι πρώην γείτονές του που ζήτησαν την παρέμβαση του Δήμου Χίου αλλά και της Μητρόπολης ώστε να του παρασχεθεί κάποιο βοήθημα και να εξασφαλιστεί η σίτισή του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ