3.6.2014 11:30

«Βία: ατομικό ή κοινωνικό πρόβλημα;»

Ομιλία με θέμα «Βία: ατομικό ή κοινωνικό πρόβλημα;» πραγματοποίησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χίου κατά την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Χίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε κατανοητό ότι το πρόβλημα της βίας υπάρχει ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των μελών της ενώ τονίστηκε ότι υπάρχει άμεση σύνδεση του προβλήματος της βίας με άλλα κοινωνικά προβλήματα, όπως επιθετικότητα, παραβατικότητα, εγκληματικότητα, αλλά και κατάχρηση ουσιών (ναρκωτικά, αλκοόλ κ.ά.).

Τέλος επισημάνθηκε η αναγκαιότητα του φαινομένου της βίας μέσα από την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των επαγγελματιών αλλά και του κοινού ευρύτερα.

Μετά την ομιλία ακολούθησε ανοικτή συζήτηση όπου οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν μεγάλη ευαισθησία σε θέματα βίας και υπήρξε έντονη ανησυχία και προβληματισμός για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν τόσο ως εργαζόμενοι στην υπηρεσία τους αλλά πολύ περισσότερο ως απλοί πολίτες στην καθημερινότητα τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ