3.11.2014 14:28

Βελτιώστε τις συνθήκες στα κέντρα Κράτησης Μεταναστών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Χίο, κατέθεσαν ερώτηση τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου, Σπύρος Χαλβατζής

 

Οι βουλευτές ρωτούν: Ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να:

  • Δημιουργηθούν ανθρώπινοι και υγιεινοί χώροι υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα παρέχεται σίτιση, υγειονομική περίθαλψη και θα αντιμετωπίζονται τα άμεσα ζητήματα που αφορούν τη νομική τους κατάσταση (αιτήματα ασύλου, διευκόλυνσης της συνέχισης του ταξιδιού τους σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ κλπ.).
  • Να ληφθούν τα επιβαλλόμενα ειδικά μέτρα για τη φιλοξενία και υγειονομική φροντίδα των εγκύων γυναικών και των ανήλικων παιδιών.
  • Να ληφθούν πρακτικά μέτρα (διάθεση κονδυλίων, πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Χίου) για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ