18.3.2014 11:24

Βάζει σε τάξη τις κλήσεις

Σε 40.000 ευρώ υπολογίζονται οι ανείσπρακτες κλήσεις από το Λιμενικό Ταμείο Χίου

Να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του Λιμενικού Ταμείου βάζει στόχο η Λιμενική Επιτροπή που αναθέτει πλέον σε ιδιώτη να διασταυρώσει τα στοιχεία με το Λιμεναρχείο ώστε να προκύψουν οι ανείσπρακτες κλήσεις των τελευταίων δύο ετών που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε πάνω από 40.000 ευρώ.

Όπως σημείωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες η σύμβαση με τον ιδιώτη προβλέπει το αντίτιμο των 14.000 ευρώ, ποσό όμως που ο Στ. Μιχαηλίδης θεώρησε εξαιρετικά υπερβολικό.

Στην ουσία του ζητήματος πάντως γεγονός αποτελεί ότι για τη χρονική περίοδο από το 2012 μέχρι και σήμερα μόνο ένα μικρό μέρος των βεβαιωμένων παραβάσεων έχει εισπραχθεί κυρίως λόγο της έλλειψης υπαλλήλων στο Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Τα παραθυράκια

Από τις βεβαιωμένες παραβάσεις το σίγουρο είναι ότι με το νέο καθεστώς ορισμένες θα διαγραφούν με απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής καθώς στο βεβαιωτικό των κλήσεων υπάρχουν ελλιπή στοιχεία.

«Σύμφωνα με την οδηγία σε περίπτωση που κάποιος δεν ενημερώνεται για την κλήση ανά χρόνο τότε δεν μπορούμε να επιβάλλουμε προσαυξήσεις στο αρχικό ποσό ενώ όσες έχουν ανακριβή στοιχεία τότε διαγράφονται με απόφαση μας», εξήγησε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Π. Λαμπρινούδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ