25.5.2012 12:30

Βατός Καβάφης στα Νεοελληνικά, πολύ δύσκολη η Φυσική

Ποίημα του Κ. Καβάφη για το «γήρασμα του σώματος και της μορφής», υπό τον τίτλο «Μελαγχολία τοῦ Ἰάσωνος Κλεάνδρου», ήταν το θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Θεωρητικής Κατεύθυνσης. 

Όπως είπε στο «Θέμα»  η φιλόλογος  Ρούλα Μακρή, μέλος του Συλλόγου Φροντιστών ,  το θέμα ήταν εντός της διδαχθείσας ύλης , τα ερωτήματα δεν έκρυβαν  παγίδες και ήταν κατανοητά.  Ο ποιητής  Κ.  Καβάφης, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή θεωρείται από τους «αγαπημένους» ποιητές των φιλολόγων και κατ επέκταση και των μαθητών.  

Ιδιαίτερα δύσκολα χαρακτηρίστηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές τα θέματα της Φυσικής. Αρκετοί υποψήφιοι βγήκαν απογοητευμένοι από τα εξεταστικά κέντρα , λέγοντας ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ υψηλός. 
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται τη  Δευτέρα, 28 Μαΐου, με τους υποψηφίους   να  διαγωνίζονται  στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης  και στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι  Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Δείτε εδώ τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής
(πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ