11.5.2015 10:55

Βαθύτερο και καθαρότερο το λιμάνι

Σε ένα μήνα περίπου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες εκβάθυνσης της λεκάνης του λιμανιού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ανάδοχου εταιρείας  Ζενιώδη – Πικούνη θα αφαιρεθούν συνολικά γύρω στις 50.000 κυβικά μέτρα άμμου και άλλων φερτών υλών.Το βάθος του πυθμένα θα φτάσει τα οκτώ μέτρα, ο γερανός που  εγκαταστάθηκε  πριν από  δεκαπέντε μέρες, αφαιρεί  καθημερινά  γύρω στα 1200 κυβικά λάσπης, «οπλίζει» με πετρώματα σημεία του βυθού  που έχουν σπηλαιωθεί και θα προσπαθήσει όσο είναι δυνατόν να επεκτείνει την θαλάσσια  λειτουργική ζώνη στο βόρειο και νότιο τμήμα, χωρίς να σπάσει τον βράχο που στηρίζει το κεντρικό τμήμα της προκυμαίας.

Μια σημαντική παρατήρηση των τεχνικών είναι ότι αυτή τη φορά η λάσπη είναι καθαρή και δεν αναδύεται δυσοσμία, γεγονός που δείχνει ότι τα μέτρα της ΔΕΥΑΝΧ για τον έλεγχο του δικτύου απορροής απέδωσαν και δεν καταλήγουν λύματα στο λιμάνι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ