29.4.2015 11:12

Βαθαίνει και πάλι το λιμάνι αλλά μέχρι πότε;

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ 180.000 ΕΥΡΩ

Ξεκίνησαν χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Μάιου οι εργασίες εκβάθυνσης του κεντρικού λιμένα Χίου προκειμένου να αφαιρεθούν λάσπη, μπάζα και φερτές ύλες που είχαν συγκεντρωθεί στην λιμενολεκάνη με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα κατά την πρόσδεση των πλοίων της γραμμής.

Δεν πάει πολύς καιρός που με αιτήματά τους οι Ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Πειραιά είχαν επισημάνει τις αλλαγές στο βυθό που είχαν ως αποτέλεσμα τα πλοία να κολλάνε στην λάσπη του πυθμένα.

Από τις εργασίες αναμένεται να αφαιρεθούν μερί τις 50.000 κ.μ. μπάζα που είχαν μεταφερθεί παρασυρόμενα από τον Καλοπλύτη που καταλήγει εντός του λιμένα σε δύο σημεία.

Τα μπάζα μετά την συλλογή τους θα μεταφερθούν με φορτηγίδες ανοιχτά του λιμανικού όπου και θα ριχτούν στη θάλασσα και σε βάθος που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Το συνολικό κόστος των εργασιών εκβάθυνσης του λιμένα αναμένεται να φθάσει τις 180.000 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ