1.8.2015 12:23

Βασανισμό ζώων καταγγέλλει ο Φιλοζωικός

ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Την συνεχή και προκλητική κακοποίηση ζώων από 47χρονο Χιώτη, κατήγγειλε δημόσια με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου.

Όπως σημειώνει στη σχετική καταγγελία η διοίκηση του Συλλόγου ο 47χρονος διατηρούσε μάντρα περιφερειακά της πόλης εντός της οποία εκτός από ένα άλογο και δύο γαϊδούρια βρέθηκε και κλουβί με 50 άγρια πουλιά, η κατοχή των οποίων απαγορεύεται από το νόμο.

Σε ότι αφορά στο άλογο και στα δύο γαϊδούρια, τα οποία ήταν «δεμένα συνεχώς, εκτεθειμένα στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε σκιά και χωρίς νερό», ο Σύλλογος αναφέρει ότι μεταφέρθηκαν «σε προστατευμένο μέρος με άφθονη τροφή και νερό υπό την επίβλεψη ανθρώπου με γνώσεις και εμπειρία γύρω από τα ιπποειδή» ενώ τα άγρια πουλιά κατασχέθηκαν και απελευθερώθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία.

Πάντως σύμφωνα με τον Φιλοζωικό τον 47χρονο «βαραίνουν κι άλλες κατασχέσεις, καταδικαστικές αποφάσεις, μηνύσεις και πρόστιμα» ενώ όπως σημειώνει θα ενδιαφερθεί ώστε «να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και των υπολοίπων ζώων στη μάντρα».  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ