2.4.2013 12:28

Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες της Απλωταριάς

• ΔΗΜΟΣ, ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Ακόμη και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του ή της οδήγησής του απειλείται όποιος οδηγός αυτοκινήτου ή δικύκλου συλληφθεί να οδηγεί στην Απλωταριά που από αύριο κλείνει οριστικά για όλα τα οχήματα με την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων, αποτελώντας πλεόν αποκλιεστικά πεζόδρομο.

Τα αυστηρά μέτρα συναποφασίστηκαν χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χίου μεταξύ του Δημάρχου Πολ. Λαμπρινούδη, του Διοικητή της Τροχαίας και εκπροσπώπου της Δημοτικής Αστυνομίας, με στόχο να δοθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα της κατά συρροήν παραβίασης της κυκλοφορίας στον κεντρικότερο δρόμο του νησιού.

Επιστολή- προειδοποίηση

Στα πλαίσια των βαρύτατων προστιμών θα διανεμηθούν σε επιχειρήσεις όπου χρησιμοποιούνται οχήματα και δίκυκλα (κούριερ, καφετέριες, delivery, μεταφορικές) ειδικά ενημερωτικά έντυπα με τα οποία θα γνωστοποιούνται οι προθέσεις του Δήμου. “Εάν συλληφθεί δίκυκλο από εταιρία courier ή delivery, που κατά κανόνα παραβιάζουν την Απλωταριά, ή όχημα μεταφορικής εταιρίας εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου, έχουμε πάρει απόφαση να φτάσουμε ακόμη και στην αφαίρεση της Άδειας Λειτουργίας. Επιβάλλεται όλοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να προστατέψουμε με κάθε κόστος το έργο που έχει γίνει, διότι πολύ δύσκολα πλέον μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον με την οικονομική προοπτική που υπάρχει. Δεν πρέπει λοιπόν κανείς να αγνοήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Αντίθετα να τις λάβουν όλοι πολύ σοβαρά”, τονίζει ο κ. Λαμπρινούδης στον “π”.

Έρχονται οι μπάρες, σε αναμονή τα φώτα

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και οι ηλεκτρονικές μπάρες που θα ρυθμίζουν το άνοιγμα και το κλείσιμο του πεζόδρομου. Αμέσως μετά σειρά θα πάρουν τα φωτιστικά σώματα και τέλος, η πεζοδρόμηση των κάθετων προς την Απλωταριά παρόδων. “Όταν ολοκληρωθεί συνολικά θα είναι σίγουρα πιο διαχειρήσιμο συνολικά, χωρίς τα προβλήματα που προκαλούν σήμερα οι εργασίες που εκτελούνται. Όμως θα πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία συμπεριφορά που θα προκαλεί. Ούτε λάδια από αυτοκίνητα, ούτε γραμμές από μηχανάκια, ούτε τίποτα. Γι’ αυτό και αναλαμβάνουμε Δήμος, Τροχαία και Δημοτική Αστυονμία τη φύλαξη της περιοχής”, συμπληρωένι ο δήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ