6.8.2014 11:45

Βάλτε μαύρα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Να μαυροφορέσουν πενθώντας για τα νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη και να συμμετέχουν με αυτόν τον τρόπο  στις κινητοποιήσεις ενάντια στο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού καλεί τις γυναίκες του νησιού ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.
"Άλλη μια μέρα θανάτου και θρήνου ξημέρωσε στην Παλαιστίνη. Άλλη μια μέρα που τα δολοφονικά πυρά του κράτους του Ισραήλ θα κόψουν βίαια και πρόωρα το νήμα της ζωής των παιδιών της Παλαιστίνης. Άλλη μια μέρα που η Μάνα της Παλαιστίνης θα νεκροφιλήσει το άψυχο κορμάκι του παιδιού της ακόμη και πριν περπατήσει, γιατί έτσι επιβάλλουν τα συμφέροντα των ισχυρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής  και των εμπόρων του πολέμου. Που θα δει να το βάζουν ακόμη και σε ψυγείο παγωτού(!) μέχρι να ταφεί, γιατί εξαιτίας της εκατόμβης των νεκρών από τα ισραηλινά πυρά, δεν επαρκούν οι χώροι φύλαξης των θυμάτων.
Άλλη μια μέρα που θα παρακολουθήσουμε φρικιαστικές σκηνές από τη σφαγή των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας από τους Ισραηλινούς. Κάθε μέρα ο αριθμός των νεκρών και των θυμάτων της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. 1726 νεκροί και 9.200 τραυματίες ήταν ο χθεσινός απολογισμός. Άμαχοι, κυρίως παιδιά, που δολοφονήθηκαν ή τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς, στην παραλία, σε νοσοκομεία, στην αγορά, σε σχολεία του ΟΗΕ...
Εμείς  γνωρίζουμε ότι αυτοί οι ψυχροί αριθμοί που ανακοινώνονται, είχαν γλυκά μάτια, ένα αγγελικό προσωπάκι, γεννήθηκαν με τους ίδιους πόνους που γεννήθηκαν τα παιδιά μας, έδωσαν στις μανάδες τους τις ίδιες χαρές και τώρα αφήνουν πίσω μια άδεια κούνια, ένα άδειο παιδικό κρεβάτι, μια άδεια μητρική αγκαλιά, ανείπωτο πόνο και πληγές που ποτέ δεν θα κλείσουν.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να  κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά στο "λουτρό αίματος"  και το θρήνο που αφήνει πίσω της η ισραηλινή βαρβαρότητα με την ανοχή των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και την ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες τηρούν ίσες αποστάσεις από το θύτη(Ισραήλ) και το θύμα( Παλαιστίνη).
Δεν συγκινούμαστε απλώς, καταδικάζουμε τους ενόχους, παίρνουμε θέση στο έγκλημα που συντελείται μπροστά μας κατά του Παλαιστινιακού λαού, στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη Μάνα της Παλαιστίνης.
Καλούμε τις χιώτισσες,  εργαζόμενες,  άνεργες,  συνταξιούχες να ντυθούν στα μαύρα και να συμμετάσχουν, μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Χίου, συμβολικά στο πένθος της Παλαιστίνιας Μάνας
στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα στην αρχή της Απλωταριάς. Για να διαμαρτυρηθούμε στη συνέχεια στη συγκέντρωση που ακολουθεί μαζί με τους άλλους φορείς τη Χίου για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να βροντοφωνάξουμε: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ"
αναφέρει στο κάλεσμα του ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ