23.5.2016 17:10

Βάλε κάρτα, πάρε νερό

ΜΕ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΡΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ

Με προπληρωμένες κάρτες αξίας 5€, 10€ και 20€ μπορούν οι χρήστες να προμηθεύονται  νερό και ρεύμα στη μαρίνα Χίου, στο λιμάνι Καρδαμύλων και στα αλιευτικά καταφύγια Λαγκάδας, Δασκαλόπετρας και Αγίας Ερμιόνης.

Οι κάρτες μπαίνουν στα αυτόματα κιβώτια διανομής ρεύματος και νερού (pillars), τα οποία δεν λειτουργούν χωρίς κάρτα.

Τη λύση  - που σας είχαμε προαναφέρει επέλεξε - τελικά το Λιμενικό Ταμείο για να διαχειριστεί τα προβλήματα αυτά, μετά τις αποφάσεις των δύο φορέων να εισπράττουν από τη Λιμενική αρχή το ποσόν που αναλογεί για την  τροφοδοσία των σκαφών και την επίλυση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί μετά από το κόψιμο της τροφοδοσίας με νερό και ρεύμα  από τη ΔΕΥΑΝΧ και τη ΔΕΔΔΥΕ.

Οι χρήστες μπορούν να τις  προμηθεύονται από το Λιμενικό Ταμείο Χίου και  τους Λιμενικούς Σταθμούς Λαγκάδας και  Καρδαμύλων

Ειδική προσφορά

Το τιμολόγιο της ύδρευσης θα πληρώνεται ανάλογα με τις τιμές των παγίων που ισχύον για τις καταναλώσεις της κάθε περιοχής, δεν διαχωρίζεται η λιμενική κατανάλωση. Το ανώτερο  ύψος χρέωσης  φτάνει κλιμακωτά στο ποσόν του 1.30 ευρώ.

Αν πιθανά διαπιστωθεί ότι τα έσοδα του Ταμείου δεν αρκούν για την εξόφληση των τιμολογίων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απόστολος Τζιώτης δηλώνει ότι στην επομένη τιμολογιακή περίοδο θα καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο  για ειδική τιμή προσφορά στο δήμο, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται δύο δημοτικές υπηρεσίες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ