1.7.2014 13:48

Αύξηση των αριστούχων στη Χίο [ΗΧΗΤΙΚΟ]

Πρώτος των πρώτων ο Γιάννης Ασμάνης από το 2ο Λύκειο Χίου

Με το δεξί μπήκε ο μήνας για τους τελειόφοιτους μαθητές της Χίου που σήμερα είδαν τους κόπους της χρονιάς να αποδίδουν επιτέλους καρπούς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου το ποσοστό των μαθητών που έγραψε από 10,1 έως 15 παραμένει σταθερό από το 2011 μέχρι σήμερα ενώ αυξήθηκε το ποσοστό των μαθητών που πέτυχε βαθμολογίες από 12,1 έως 15 γεγονός που σύμφωνα με την Ε. Βλυσίδου σημαίνει αύξηση των μαθητών που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία υπάρχει μείωση κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στον αριθμό των μαθητών που έγραψε από 0-10 ενώ αυξήθηκε κατά 6 μονάδες το ποσοστό των μαθητών που έχει μέσο βαθμό από 18,1 έως 20.

Ο Γιάννης Ασμάνης πρώτος των πρώτων

Ανήσυχο πνεύμα με πραγματικές διακρίσεις που φθάνουν μέχρι και την φετινή συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Φυσικής ο Γιάννης Ασμάνης από το 2ο Λύκειο Χίου είναι ο πρώτος των πρώτων καταφέρνοντας τον μέσο όρο του 19,82.

Ο ίδιος πέρα από την έκθεση με την οποία βαθμολογήθηκε με 19 έγραψε σε όλα τα μαθήματα 20 καταφέρνοντας αυτό που λίγοι θα σκέφτονταν και ακόμα λιγότεροι θα κατάφερναν.

Οι υπόλοιπες πρωτιές

  • Χριστόφορος Κουρουνιώτης 3ο ΓΕΛ Χίου 19,6
  • Ορφέας Μαστρομιχαλάκης 1ο ΓΕΛ Χίου 19,35
  • Γιάννης Κουμέντης ΓΕΛ Βροντάδου 18,55
  • Δήμητρα Κωστάλα ΓΕΛ Καρδαμύλων 18,31
  • Στέλλα Σαραντή Μουσικό Σχολείο Χίου 18,25
  • Ζηνοβία Κωνσταντά Εσπερινό Λύκειο 18,9

 

Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις της Ευτυχίας Βλυσίδου

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ