17.1.2013 16:42

Αυξημένα τα χλωριόντα στο νερό

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η ΔΕΥΑ Χίου τις δειγματοληψίες νερού που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου μετά από έλεγχο που έγινε σε περιοχές όπως το Φρούριο, τα Ταμπάκικα, το Νεχώρι, τα Θυμιανά, ο Μεγ. Λιμνιώνας, ο Καρφάς κα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δεν καταγράφεται υπέρβαση των τιμών στις περισσότερες παραμέτρους που εξετάστηκαν, με εξαίρεση περιπτώσεις μετρήσεων δικτύου όπως στον Καρφά και το Νεχώρι όπου οι τιμές της αγωγιμότητας και του χλωρίου του νερού, ήταν πάνω από τα προβλεπόμενα από το Νόμο όρια.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετρήσεις για τα ποσοστά του υδραργύρου, από την ΔΕΥΑ Χίου υποστηρίζουν ότι την χειμερινή περίοδο τα ποσοστά του υδραργύρου είναι πάντα χαμηλά γι’ αυτό και έλεγχοι για βαρέα μέταλλα γίνονται σε ανά μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία υποστηρίζει ότι: 

«Για το μήνα Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί δειγματοληψίες νερών για χημικό και μικροβιολογικό έλεγχο στις Δημοτικές Ενότητες Χίου, Αμανής, Μαστιχοχωρίων και Καρδαμύλων.

Τα νερά των δημοτικών βρυσών Ποταμού-Βαρβασίου, Παναγίας Βοήθειας και Κλειδούς ελέγχονται χημικά και μικροβιολογικά ανά εβδομάδα.

Τα νερά των γεωτρήσεων του Δήμου Χίου ελέγχονται ανά μήνα ως προς τη συγκέντρωση των βαρέων μετάλλων ( υδράργυρος  και αρσενικό )».

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας www.deyaxiou.gr.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ