20.7.2015 16:15

Αυξάνονται τα παιδιά, μένουν σταθερά τα δίδακτρα

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΧ

Αρχίζουν από  σήμερα και ολοκληρώνονται στις 20 Αυγούστου  οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΗΚΕΧ «Νερομπογιές και Νότες» στο Βαρβάσι  και «Γλυκό μου Μανταρίνι» στο Τάλλαρος στον Κάμπο.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένουν στα 50 ευρώ το μήνα  τα τροφεία των ωφελουμένων οικογενειών, που δεν μπορούν να ενταχθούν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα  του ΕΣΠΑ. Όμως αν κάποια οικογένεια αυτής της κατηγορίας αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αυτόματα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής υπηρεσιών.   Ωστόσο όλα θα κριθούν από τη δυνατότητα του δήμου να επιχορηγήσει την Κοινωφελή Επιχείρηση με τις 202.000 ευρώ, περίπου, που είχε διαθέσει  και πέρσι.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως δηλώνει ο  πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργος Κερμπάτσος,  η κατάσταση θα είναι ανυπέρβλητα  δύσκολη και η  επιχείρηση θα υποχρεωθεί να μειώσει δραστικά τις δαπάνες της, λαμβάνοντας σκληρά αλλά αναπόφευκτα μέτρα. Η  οριστική απόφαση θα ληφθεί  το Νοέμβριο στη συζήτηση έγκρισης του προϋπολογισμού του 2016.  Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης ανακοινώθηκε με ανακούφιση η συνέχιση του προγράμματος επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ με 200.000 ευρώ. Στους δύο σταθμούς θα φιλοξενηθούν φέτος  112 παιδιά, 17 περισσότερα από πέρσι,  αφού η μονάδα «Γλυκό μου Μανταρίνι» επεκτάθηκε κτιριακά και  αντί των  40 θα φιλοξενήσει 57 παιδιά.

Καμιά αύξηση στα τροφεία

Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Αμπαζής χαρακτήρισε οριακή τη λειτουργία των δομών Πρόνοιας και Παιδείας. Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του συνδυασμού να ενισχυθεί ο Δήμος Χίου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει ολοκληρωτικά τις ανάγκες των επτά  σταθμών της ΔΗΚΕΧ και του  Νομικού Προσώπου και να ενταχθεί η ΔΗΚΕΧ στο Δήμο. Τόνισε ότι δεν πρέπει να επιβληθεί καμιά αύξηση στα τροφεία, ζήτησε να ενταχθούν όλα τα παιδιά στα προγράμματα, να χρησιμοποιηθεί για τα επιπλέον παιδιά το αποθεματικό της ΔΗΚΕΧ που με βάση τα όσα είπε ο πρώην  πρόεδρος προσεγγίζει τα 500.000 ευρώ, αλλά και να διατεθούν για τη στήριξη των σταθμών τα έσοδα της Μονομετοχικής Δημοτικής Εταιρείας .

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατίθενται  στα γραφεία της επιχείρησης τις εργάσιμες ημέρες  από τις 9:00 έως τις 13:30.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ