20.1.2016 10:50

Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα αδέσποτα [BINTEO]

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ» ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

Τις ανησυχητικές διαστάσεις τις οποίες προσλαμβάνει καθημερινά το «πρόβλημα» των αδέσποτων ζώων, μεταφέρει μέσω του «π» η αρμόδια αντιδήμαρχος Β. Ποταμούση λέγοντας μάλιστα ότι ο αριθμός των αδέσποτων αντί να μειώνεται αυξάνεται.

Επιπλέον προβληματισμό δημιουργεί στον Δήμο και η πρόθεση της «Κιβωτού του Θοδωρή» να βάλει λουκέτο στις εγκαταστάσεις της κάτι που σημαίνει ότι πολύ σύντομα δεκάδες αδέσποτα, αν δεν υιοθετηθούν από ανάδοχες οικογένειες, θα επανατοποθετηθούν στα σημεία όπου βρέθηκαν.

Τα δεδομένα

Σύμφωνα με την κα. Ποταμούση παρότι από τις δράσεις του προηγούμενου διαστήματος αναμένονταν μείωση του αριθμού των αδέσποτων, τα στοιχεία διέψευσαν κάθε προσδοκία.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Το πρόβλημα δημιουργείται από εμάς τους ίδιους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ως πολίτες», επεσήμανε η ίδια, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων σκύλων στα χωριά του νησιού.

«Πρόκειται για σκυλιά που είτε έχουν ξεφύγει από κυνηγούς, είτε έχουν εγκαταληφθεί στα χωριά. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα και για το οποίο έχουν υπάρξει συζητήσεις με τον κυνηγετικό σύλλογο Χίου», δήλωσε η ίδια.

Έντονο το πρόβλημα πέριξ της πόλης

Ερωτώμενη για το σημείο όπου παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο της εγκατάλειψης τετράποδων η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τα περισσότερα συμβάντα καταγράφονται σε περιοχές πέριξ της πόλης όπως ο περιφερειακός ή ο Βροντάδος.

Κλείνει η «Κιβωτός του Θοδωρή»;

Σημαντικά ήταν και τα όσα δήλωσε η ίδια σχετικά με την πρόθεση της «Κιβωτού του Θοδωρή» να κλείσει τις εγκαταστάσεις της. Όπως είπε η ίδια κάτι τέτοιο σημαίνει τουλάχιστον 50 στειρωμένα αδέσποτα θα επιστραφούν στα σημεία όπου αρχικά βρέθηκαν κυρίως εντός της πόλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ