12.8.2016 11:49

Αυτοί στον κόσμο τους

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΘΙΑΣΟΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ

 

Ήταν ένα από τα πιο φτωχά πολιτιστικά καλοκαίρια στο νησί με αποκλειστική ευθύνη την... αγρανάπαυση των υπευθύνων πολιτιστικών δράσεων του Δήμου που επαναπαύθηκαν πίσω από τη δικαιολογία της "έλλειψης πόρων" και άφησαν τους τοπικούς συλλόγους να σηκώσουν το βάρος με δικές τους πολιτιστικές δράσεις και παραγωγές.

Μοναδική θετική πρωτοβουλία που σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να σταθεί μόνη της, ήταν το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών θιάσων που μόλις ολοκληρώθηκε.

Ένα Φεστιβάλ στο οποίο οι συμμετέχοντες έδωσαν τη ψυχή τους κατέθεσαν το μεράκι τους αλλά από μόνο του δεν ήταν αρκετό για να "γεμίσει" το άδειο πολιτιστικό μας καλοκαίρι ούτε να "ξεδιψάσει" ένα κοινό το οποίο όλα τη χρονιά στερημένο από πολιτιστικές δράσεις περίμενε το καλοκαίρι, να συλλάβει νέες παραστάσεις, ακούσματα και μηνύματα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Δήμος Χίου με ανακοίνωση του πανηγυρίζει για την επιτυχία του φεστιβάλ που συγκέντρωσε 1500 θεατές που παρακολούθησαν 9 διαφορετικές παραστάσεις!

Δηλαδη167 άτομα στην παράσταση κι αυτό είναι επιτυχία!

Το μόνο θετικό είναι ότι οι τοπικοί θίασοι τα τοπικά θεατρικά σχήματα έχουν ένα τόπο έκφρασης και όπως το ίδιο δελτίο τύπου αναφέρει "Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν περαιτέρω τους τρόπους με τους οποίους το Φεστιβάλ μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο.

Ο στόχος όλων των ανθρώπων που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ και η μετατροπή του σε ένα θεσμό της πολιτισμικής παράδοσης του νησιού μας".

Κατά τα άλλα δουλευόμαστε κανονικά

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ