2.9.2016 12:04

Αυτοί γράφουν, εμείς δεν διορθωνόμαστε

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Τα μπλοκάκια της του Τμήματος Τροχαίας Χίου έχουν πάρει φωτιά, όμως παρά το ότι η καταστολή δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση του προβλήματος οι περισσότεροι οδηγοί είναι άξιοι των βαρύτατων συνεπειών, αφού παρά τις συστάσεις και τη συνεχή ενημέρωση εξακολουθούν με την ασυνειδησία τους να προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία, στους πεζούς, στη νοημοσύνη και να εκμεταλλεύονται την ανεκτικότητα και την κατανόηση μας.

Συνολικά  μόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης το τετράμηνο Μάιος – Αύγουστος 2016 καταγράφηκαν 1.537 παραβάσεις και επιδόθηκαν αντίστοιχες κλήσεις.

Στις συντριπτικά περισσότερες παραβάσεις στάθμευσης υπέπεσαν για μια φορά ακόμη τα Ι.Χ. επιβατηγά με 1.420 καταγραφές. Ακολουθούν τα μοτοποδήλατα με 120, τα Ι.Χ. φορτηγά με 70, οι  μοτοσυκλέτες με 24, τα Δ.Χ. φορτηγά με 2 και τα μηχανήματα εργασίας με 1.

«Οι οδηγοί πρέπει να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση και αγωγή», δηλώνουν στον «π» ο αναπληρωτής Διοικητής του Τμήματος Υπαστυνόμος Α` Παναγιώτης Χριστοφαρής και ο Υποδιοικητής  Βίκτωρας Νταμπώσης.

«Πρέπει να  συνειδητοποιήσουν ότι και στο κέντρο της πόλης πρέπει να τηρούν του κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ότι δυσχεραίνουν περισσότερο τους ίδιους τους συμπολίτες τους και ειδικά ότι πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε κράνος για την ασφάλεια τους και όχι για να μην τους επιδώσουμε κλήση», προσθέτουν τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας.

Ευαισθησία

Ιδιαίτερη μέριμνα επιδεικνύουν στην προστασία των θέσεων στάθμευσης των ΑμεΑ, με αποτέλεσμα να έχουν δεχθεί τις ευχαριστίες του σωματείου. Σημαντική μέριμνα επιδεικνύουν ακόμη και στη διαδικασία ενημέρωσης και συνετισμού των ανηλίκων που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά οδήγησης και παραβιάζουν το άρθρο 94 του Κ.Ο.Κ.

«Με τη συνεργασία του Ανακριτή και της Επιμελήτριας Ανηλίκων προσπαθούμε να τους ευαισθητοποιήσουμε με έγκαιρη ενημέρωση και συμβουλές. Η διαδικασία οργανώνεται δύο με τρείς φορές το χρόνο, ανάλογα με τον αριθμό των ανηλίκων», επισημαίνει ο Β. Νταμπώσης.

Πρόληψη

Όμως, γνωρίζουν ότι η καταστολή πρέπει να είναι το τελευταίο μέσον σωφρονισμού,  γι’ αυτό από με την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν θα συνεχίσουν την προληπτική καταπολέμηση του φαινομένου με ενημερωτικές εξορμήσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, στις δημόσιες υπηρεσίες και την διανομή φυλλαδίων με κύριο στόχο την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.                  

« Προς το παρόν έχουμε την ηθική ικανοποίηση, ότι η ενημερωτική εκστρατεία  έχει αποδώσει αποτελέσματα, αφού τα συμβάντα έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας», δηλώνουν και συμβουλεύουν οδηγούς και πεζούς να είναι προσεκτικοί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ