4.8.2015 15:12

Αυτόφωτες οι Καρυές

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

Μία νέα εποχή, πέρα από όσα μέχρι στιγμής γνωρίζαμε σε τοπικό επίπεδο, εγκαινιάζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που για πρώτη φορά επιχειρεί τον φωτισμό κόμβου διέλευσης οχημάτων με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Η αρχή γίνεται με τον κόμβο των Καρυών όπου συνεργεία της αναδόχου εταιρίας προχώρησαν στην τοποθέτηση 19 φωτιστικών σωμάτων που θα παρέχουν επαρκή φωτισμό κατά τις νυχτερινές ώρες αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Τα φωτιστικά σώματα είναι αυτόνομα, χωρίς καμία απολύτως σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ κι έχουν αυτονομία 5 ημερών. Μέσω των ηλιακών κατόπτρων η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες οι οποίες παρέχουν στο φωτιστικό σώμα τη σχετική αυτονομία.

Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της τροφοδοσίας τον χειμώνα όπου οι μέρες με ήλιο είναι ελάχιστες.

«Προχωράμε σε ένα νέο εγχείρημα όπου αντικαθιστούμε τους γνωστούς στύλους με αυτοφωτιζόμενους λαμπτήρες. Είναι κάτι το οποίο ευελπιστούμε να αποδώσει ώστε να προχωρήσουμε στην προμήθεια κι άλλων τέτοιων σωμάτων. Επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει απολογισμός για τα οφέλη σε επίπεδο αριθμών, όμως είναι προφανές ότι αυτά υπάρχουν αν υπολογίσει κανείς ότι ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχουμε δει κόμβους να φωτίζονται άσκοπα την ημέρα σπαταλώντας έτσι πολύτιμους ενεργειακούς πόρους», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ